Belediye Vergi Borcuna Karşılık Arsasını Hazineye Devredecek

Belediye Vergi Borcuna Karşılık Arsasını Hazineye Devredecek

Bayraklı Belediyesi, biriken vergi borçlarını ödemekte zorlandığı için mülkiyetindeki 5 bin 500 metrekarelik taşınmazı, 7 milyon 802 bin TL bedel ile 'hazine'ye devredecek.

A+A-

Bayraklı Belediyesi'nde yayımlanan Meclis gündeminde komisyon üyeleri seçimleri dikkat çekerken, göze çarpan maddeler içerisinde Bayraklı Belediyesi bünyesinde yer alan taşınmazın, Belediye'nin vergi borçlarına karşılık olarak Maliye Hazinesine devredilmesi talebi ile ilçe sınırları içerisinde yer alan spor alanlarında belediye tarafından verilen hizmetlerden ücret alınmaması talebi görüşülecek.

O ARSA HAZİNEYE Mİ DEVREDİLİYOR?

Türkiye ve dünyada görülen pandemi salgınından ülkemizde birçok belediye maddi açıdan zor dönem geçirirken, 30 Ekim'de İzmir'de yaşanan deprem sonrası belediye gider kalemlerinde ciddi artışlar yaşanmıştı. Özellikle depremden en çok etkilenen ilçe olan Bayraklı'da geçmiş yönetim döneminden gelen borçlar belediyeyi zorlarken, artan gider kalemleri ile birlikte Bayraklı Belediyesi'nden önemli bir hamle geldi.

İlçe sınırları içerisinde yer alan Osmangazi Mahallesi'nde belediye mülkiyetinde bulunan 5 bin 573,35 metrekarelik alanı vergi borçları nedeniyle Maliye Hazinesine devretmeye hazırlanan Bayraklı Belediyesi, Meclisten onay çıkması halinden 7 milyon 802 bin 683,99 TL'lik vergi borçlarından kurtulmayı planlıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.