Banyonuzu Tasarlarken Göz Ardı Etmemeniz Gereken 5 Altın Kural

Banyonuzu Tasarlarken Göz Ardı Etmemeniz Gereken 5 Altın Kural

Banyolar her zaman dağınık görülebilen, temizlenmesi ve temiz tutması zor bir alan. Ancak bu basit dokunuşlarla banyonuzu daha işlevsel hale getirebilirsiniz.

A+A-

Banyonuzu güzelleştirmek için girdiğiniz bu yolda size çok yardımcı olacak ortak tasarım ilkelerini sizin için araştırdık ve derledik;

1. Banyonuzu sadeleştirin.

Banyolar genellikle dar, küçük alanlardır. Bu alanda hem küvet/duş, klozet ve lavabo bulunması alanımızı daha da daralmasını sağlar. Bu nedenle alanınızı optimize kullanın.

Eğer gerçekten yeterli alan varsa geniş küvetler kullanın. Sadece duş alabileceğiniz küçük ama kullanışlı bir duş küvetten ya da bir jakuziden çok daha konforlu olabilir. Çünkü banyo rahat, sade ve konforlu olmalıdır. Karışık ve sıkışık bir banyo ortamı sizi boğabilir. Bu nedenle mümkün olduğu kadar minimal ve sade alanlar yaratmaya odaklanın.

2. Depolama alanları yaratın.

Banyonuzda bulunan tüm malzemeleri depolayabileceğiniz alanlar çok önemli. Dağınıklığı önlemenin en önemli yolu bunlar için bir dolap ve onu iyi kullanmanızı sağlayan sık raflar. Tuvalet kağıtları, havlular, duş jelleri, sabunlar ya da şampuanlar gibi materyallerin bu alanlarda depolanması tüm dağınıklığınızı çözecektir.

Bazen aynalı bir dolap, bazen geniş bir çekmece banyoda kullandığınız tüm malzemelerin depolanmasını sağlayabilir. Dolabınızı yaptırırken raflarını en kullanışlı şekilde ayarlamaya, çekmeceleri çeşitli boyutlarda planlamaya çalışın.

3. Ayrıntıları düşünün.

Banyonuzda bulunan malzemelerin pahalı olması detayları dikkatlice değerlendirmediğiniz sürece istediğiniz ve beklediğiniz kaliteyi sunmayacaktır. Örneğin, küvetin klozet ile bitişik ya da çok yakın olması temizliği zorlaştıracağı gibi dolap kapaklarının ya da banyo kapısının tam açılmasını engelleyici bir yapı da rahat hareket etmenize engel olacaktır.

Ayrıca fayans derzleri ve fayansların düzenli ve dikkatli uygulanması da bir diğer önemli ayrıntıdır. Bu alanların düzenli, aynı sırada yapılması temizliğinizi rahatlıkla yapabilmenizi ve kaliteli durmasını sağlar.

4. İşlevsellikten ödün vermeyin.

Bir önceki maddede açıkladıklarımıza ek olarak, dekoratörün size önerdiği ya da sizin kendi stilinizi yansıtacağınız bir banyo tasarımı yaparken, işlevsellikten ödün vermeyin. Yani tasarım çok iyi olabilir, çok modern ve farklı bir havası olabilir ama konforlu, rahat bir kullanım sağlamıyorsa, size alan açmıyorsa eğer yeterli işlevselliği sağlamıyor demektir.

Kullanım kolaylığı sağlanması gereken alanlar aynı zamanda duş başlıklarının boyu, aynanın ya da lavabonun hizalamaları ve uzunlukları gibi konularda da önemlidir. Evin tüm fertlerinin rahatlıkla kullanabileceği bir alan yaratmak asıl amaç olmalı.

5. Doğal ışık mutlaka olmalı.

Gün ışığı evin tüm alanlarında olduğu gibi banyo için de çok önemli. Banyonuzda duş alırken içeri giren gün ışığı daha iyi hissetmenize sebep olurken, banyonuzun görünümünü de bir anda derinleştirebilir, daha sıcak bir ortam sağlamanıza yardımcı olabilir.

Özellikle eviniz en üst katta ise küçük pencerelerle güneş ışığını banyonuza da çekebilirsiniz. Yeniden bir ev inşaa ediyorsanız, çatı katında tavan kısmında açacağınız bir pencere günün her saatinde alabileceğiniz en fazla ışığı size sağlar. Gün ışığının evinizin mükemmel görünmesini sağlayan eşsiz bir aksesuar olduğunu unutmayın.

Kaynak: Emlakta Bugün

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.