Ballıkuyu Kentsel Dönüşüm Projesi İçin Önemli Adım

Ballıkuyu Kentsel Dönüşüm Projesi İçin Önemli Adım

Ballıkuyu'daki riskli alanların kamulaştırılması ve bu bölgede yaşayan vatandaşların Uzundere’deki konutların tahsis edilmesi için harekete geçti.

A+A-

İzmir’de uzun bir süredir kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmaların sürdüğü Ballıkuyu’da bazı yapıların deprem sebebiyle hasar alması sebebiyle “afete maruz bölge” kararı alındı. Bu karara göre İzmir Büyükşehir Belediyesi ilgili arazilerde kamulaştırma yapılması için harekete geçti.

Encümen toplantısında alınan kararda “Ballıkuyu Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alan Sınırları içerisinde yer alan ekteki listede de belirtilen taşınmazların (14.01.2019 tarih ve 2019/615 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile "Afete Maruz Bölge" olarak ilan edildiği ve afete maruz bölge sınırı içerisinde kalan tüm yapılar, 11228 ada 1-2-3-7 parseller ile bu parsellerde mülkiyeti bulunan hak sahiplerine ait olan ve imar uygulaması sonucu afete maruz bölge alan sınırı dışında kalan yapılar) vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu hükümlerine göre kamulaştırılmaları ve Uzundere Toplu Konut alanından konut tahsis edilmesi hk. Aynen Kabulüne” denildi.

Kaynak: Egedesonsöz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum