Balkonlar İçin Dekorasyon ve Boyama Önerileri

Balkonlar İçin Dekorasyon ve Boyama Önerileri

Bi’Boya, yaz aylarıyla birlikte evin en değerli yaşam alanı haline gelen balkonlar için dekorasyon önerilerini tüketicilerle paylaştı.

A+A-

Yaratıcı ve tüketici dostu çözüm önerileri ile trendleri belirleyen Bi’Boya, sıcak ayların gelmesiyle birlikte pandemi döneminde değeri çok daha iyi anlaşılan balkonlar için boyama fikirlerini paylaştı. Bi’Boya ile balkonlarınızı daha renkli, daha ferah alanlara dönüştürebilirsiniz.

Evinizin balkonlarını kendiniz rahatlıkla boyayabilirsiniz. Balkon demirlerinizi boyayarak hem evinizin dış cephe görünümünü güzelleştirebilir hemde bunu keyifli bir hafta sonu aktivetesine dönüştürebilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan şey ise doğru malzeme seçimi ve hayalgücünüzden fazlası değil. Balkon demiri boyası yaparken Bi’Boya’nın uzun ömürlü dayanım sunan farklı renk seçeneklerini değerlendirebilir, yaratıcılığınızı kullanarak ortaya mükemmel bir iş çıkarabilirsiniz.

balkon-boyama.jpg

Sararma ve çatlatma yapmayan ‘Su Bazlı Parlak Comfort’ 

 Bi’Boya’nın metal yüzeylere uygulanabilen ürünü ‘Su Bazlı Parlak Comfort’ akrilik emülsiyon esaslı, su bazlı parlak, uzun ömürlü, dekoratif, son kat, hem iç hem de dış cephede kullanılabilen ahşap ve metal boyasıdır. 

Sentetik parlak boyaların aksine canlılığını ve parlaklığını zamanla kaybetmeyen Bi’Boya Su Bazlı Parlak Comfort; yağmur, kar, aşırı sıcak, nem ve aşırı soğuk gibi hava koşullarından etkilenmez. 3 - 6 saat içinde ikinci kat uygulamasına izin vermesiyle uygulama yapılan mekânların kısa sürede kullanıma açılmasına izin verir. İç ve dış cephede, uygun bir şekilde hazırlanmış eski boyalı veya yeni kara sıva, beton, çimento levha gibi mineral yüzeylere, ahşap ve metal üzerine kolaylıkla uygulanabilir.

Paslı Balkon Demiri nasıl boyanır?

Boyama işlemine ilk önce demirin pasını arıtmakla başlayın. Bunun için de biraz beyaz sirke ya da beyaz sirkeli su kullanmayı tercih edin. Sert bir fırça ile demirin üst yüzeyini soyarak, pası temizleyin. Daha sonra da boyanın daha iyi tutunabilmesi için demir yüzeyleri zımparalamayı unutmayın. Toz fırçası ile yüzeyin tozunu alın ve anti-pas özelliğine sahip bir astar ile astarladıktan sonra balkon demirinizi boyama işine başlayın.

Balkon demiri boyarken dikkat edilmesi gerekenler

* Anti-pas astar uygulamasının ardından Su Bazlı Parlak Comfort’un bir kısmını hacimce %10 inceltilerek tekrar astar olarak uygulayın. Ardından inceltilmemiş boya ile son kat uygulamasına geçin. Alttaki yüzey kapanana kadar minimum 2 kat son kat boya uygulayın.

*Boya sıçrama yapabileceğinden, çevrenin kirlenmemesi için boya yapacağınız alanı gazete kağıdıyla kaplayın. 

*Boya için pratik kullanımlı bir rulo veya fırça tercih edin. Ufak dokunuşlar için de bazı kısımlarda küçük boya fırçası kullanın. 

*Boyayı tek kat değil minimum 2 kat boya uygulaması ile daha iyi tutunmasını sağlayın. 

*Balkon demiri boyama işlemi sırasında fırçayı sürerken demir üzerinde fırça izleri kalmamasına özel gösterin.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.