Bakırköylüler Dönüşüm Bekliyor!

Bakırköylüler Dönüşüm Bekliyor!

Bakırköy halkının katında, konumunda, yerinde dönüşüm beklediğini söyleyen Kent Konseyi Başkanı Kerimoğlu, "Binaların ortalama yaşının da 50 olduğu gerçeğiyle hazırladığımız planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne sund

A+A-

Bakırköy Kent Konseyi tarafından deprem gerçeğine dikkat çekmek amacıyla Özgürlük Meydanı’nda 'Söz Yalan, Deprem Gerçek! Duyarsızlığa Hayır' etkinliği gerçekleştirildi. Bakırköy Belediyesi ve Kent Konseyi Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte; Bakırköy Belediyesi Arama Kurtarma Timi de (BAKUT) stant açarak doğal afetlerdeki yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aktardı.

Bakırköy depremin merkez üssü

Bakırköy Belediyesi'nin depremle ilgili başarılı çalışmalarını Bakırköy halkıyla paylaşmak amacıyla etkinliği düzenlediklerini ifade eden Kerimoğlu, “Türkiye’nin yüzde 90’ı deprem kuşağında. Ne yazık ki Bakırköy’de depremin merkez üstünde. Bu konuda yapılan çalışmalarımızı, duyarlılığımızı halkımızla paylaşmak istedik. Deprem gerçeğiyle yaşıyoruz. Ayrıca, depremin bizim hayatımızda yarattığı tahribatı en iyi bilen ülkelerden biriyiz. Şu gerçeği hiçbir zaman göz ardı etmiyoruz: Depremden korkmayalım, depreme hazırlıksız yakalanmaktan korkalım. Bu doğrultuda biz Bakırköy Belediyesi olarak meslek odalarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, muhtarlarımızla sürekli projeler üzerinde çalışıyoruz ve hazırlığımızı yapıyoruz, bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Sadece 2 kat artış

Hükümete seslenen Kerimoğlu, “Biz belediye olarak her türlü hazırlığımızı yaptık, ülkemizin doğusunda, batısında neresinde olursa olsun yaşanan afetlerde Bakırköy halkımızın hayırseverliği ile destek oluyoruz ama hükümetin olası bir depreme karşı Bakırköy’deki binaların yenilenmesiyle ilgili bir desteğini göremedik. 1999 depreminden sonra YTÜ ve İTÜ gibi 2 saygın üniversiteye yaptırdığımız araştırmaya göre; Bakırköy’deki özellikle merkez mahallerimizdeki konutların yüzde 68’i orta ve ağır hasarlı. Binaların ortalama yaşının da 50 olduğu gerçeğiyle hazırladığımız planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne sunduk. Fakat şu ana kadar iki kurumdan da en ufak bir destek alamadık. Bakırköy’deki boş alanlara imar artışı verilirken birer tabut haline gelen, yıkılmaya yüz tutmuş en az 50 yıllık binalara 2 kat artışını alamadık. Bakırköy halkının talebi büyük büyük rantsal dönüşüm değil sadece Bakırköy’deki imarın 2 kat artışıdır. 2 kat artışıyla Bakırköy’deki imar yoğunluğu sadece yüzde 20-22 artacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki’nin depremle ilgili siyaset üstü söylemini önemsiyorum ve Özgürlük Meydanı’ndan hükümetimize ve Büyükşehir Belediyesine şu çağrıda bulunuyorum: Bakırköy halkı katında, yerinde, konumunda, cebinden hiçbir kuruş çıkmadan kentsel dönüşümü bekliyor, bu sese kulak verin” dedi.

Bakırköy afete hazır

Bakırköy Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Kerimoğlu, “Bakırköy’de bizden 180 bin metrekare barınma alanı olması istenirken biz 750 bin metrekare alanı barınma alanı olarak hazırladık. 5 ayrı uygun barınma alanında 30 bin kişiye hizmet edebilecek şekilde hazırlığımızı yaptık. Bu 750 bin metrekare barınma alanını da yoluyla, suyuyla, elektriğiyle, kanalizasyonuyla depremde ve afet barınabilecek şekilde düzenledik. 59 tane parkımızı ve yeşil alanımızı altyapılarını hazırlayarak toplanma alanı olarak belirledik. 17 adet afet istasyonunu her türlü afetlere hazır hale getirdik. 23 ana arter, 30 ara yolu tahliyeyi kolaylaştırmak amacıyla deprem yolu olarak belirledik. 9 helikopter pistini acil tahliye için belirledik” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.