Bakandan İlk Açıklama: Bornova ve Bayraklı'da 5 Bina Yıkıldı

Bakandan İlk Açıklama: Bornova ve Bayraklı'da 5 Bina Yıkıldı

Çevre ve Şehircilik bakanı Murat Kurum deprem sonrası ilk açıklamada bulundu. Bakan Kurum deprem sonrasında Bayraklı ve Bornova'da 5 binanın yıkıldığını belirtti.

A+A-

AFAD, merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. AFAD, merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

Deprem sonrasında İzmir'e hareket eden Çevre ve Şehircilik bakanı Murat Kurum açıklama yaptı. Bakan Kurum Bayraklı ve Bornova'da 5 binanın yıkıldığını tespit çalışmalarının devam ettiğini söyledi. 

AKUT'TAN AÇIKLAMA

 

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre Ege Denizi İzmir Seferihisar ilçesi açıklarında 14.51’de 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem yerin 17,26 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bornova ve Bayraklı'da 5 binanın yıkıldığı bilgisini aldıklarını belirterek, enkaz altında kalan vatandaşlar olduğunu açıkladı.

Son dakika bilgisi olarak AFAD1’i boğularak olmak üzere 6 vatandaşımızın hayatınıkaybettiği, 202 yaralı olduğu bilgisini paylaştı.

AKUT Acil Durum Yönetimi görev başında bölgeden gelecek gelişmeleri yakından takip ediyor. AKUT İzmir, Kuşadası ve Manisa ekipleri bölgeye intikal etmiş, İstanbul, Ankara, Kocaeli, Bodrum, Denizli, Eskişehir, Fethiye, Kaş, Marmaris ve Yarımada ekipleri de deprem ardından bölgeye hareket etmiştir.

 

AKUT Basın İlişkileri

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.