Bakan Şimşek’ten İş Dünyasına Finansman Mesajı: Yeni Destek Paketleri Yolda

Bakan Şimşek’ten İş Dünyasına Finansman Mesajı: Yeni Destek Paketleri Yolda

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, finansmana erişimde geçici bir sıkılık olduğunu belirtirken "Ekonomik konjonktür ve sektörlerin ihtiyaçlarına göre yeni destek paketlerini de hızla devreye alacağız" dedi.

A+A-

Hazine ve Maliye Ba­kanı Mehmet Şim­şek, Dünya Genel Yayın Koordinatörü Ece Ceyhun’a konuştu. Şimşek, özel sektörün finansman sorunlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu ve yeni destek paketlerinin geleceğinin sinyalini verdi. Şimşek, finansmana erişimde geçici bir sıkılık olduğunu belirtirken "Ekonomik konjonktür ve sektörlerin ihtiyaçlarına göre yeni destek paketlerini de hızla devreye alacağız" dedi.

Yeni destek paketleri sinyali

KOBİ’lerin desteklenmeye devam ettiğini ifade eden Şimşek, hâlihazırda yürürlükte olan 15 farklı Hazine destekli kefalet paketiyle toplamda 114 milyar TL’lik finansman sağlandığını açıkladı. Mart ayında bunun 50 milyar TL’sinin özellikle ihracatçı KOBİ’lere yönlendirildiğini, yakın zamanda ise imalatçı KOBİ’ler için 30 milyar TL’lik yeni bir paketin açıklandığını ifade etti.

Ekonomik konjonktüre ve sektör ihtiyaçlarına göre yeni destek paketlerinin hızla devreye alınacağını söyleyen Şimşek, “Önceliğimizi ülkemizin kapasite açığı olan sektörlere yönlendiriyoruz. YTAK, Hit-30 ve yeni nesil yatırım teşvikleriyle üretmek isteyen herkesin yanında olacağız” dedi.

En zorlu dönemi geride bıraktık

Hazine ve Maliye Ba­kanı Mehmet Şim­şek, “Biz zorlu bir kü­resel atmosferde, son iki yıldır güçlü bir program uyguluyo­ruz. Üstelik bu program, ya­şanan tüm iç ve dış şoklara karşı dayanıklılığını da kanıt­ladı. Bugün artık en zorlu dö­nemi geride bıraktık. Finans­mana erişimin kalıcı çözümü dezenflasyonun başarılma­sından geçiyor. Fiyat istikra­rı yolunda önemli bir mesafe kat ettik. Çünkü biliyoruz ki, kalıcı fiyat istikarı sağlanma­dan, sanayicimizin arzuladı­ğı nitelikli, sürdürülebilir ve rekabetçi üretimi gerçekleş­tirmemiz mümkün değildir. Uyguladığımız program; ya­tırıma, üretime, istihdama ve ihracata yönelen tüm kesim­lere güçlü destekler sunuyor. Kim üretiyor, kim yatırım ya­pıyor, kim istihdam sağlıyorsa biz onun yanındayız. Çünkü biz Türkiye’nin potansiyeline yürekten inanıyoruz” dedi.

Kaynak: Dünya

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.