Ulaşımda Yeni Bir Çağın Kapısını Aralıyoruz

Ulaşımda Yeni Bir Çağın Kapısını Aralıyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul ile ulaşım sektörü ve denizcilik alanında yeni bir çağın kapısını araladıklarını belirterek, “Kanal İstanbul, gündelik tartışmaların ötesinde uluslararası ölçekte bir ulaşım projesidir" dedi.

A+A-

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İstanbul Valiliği ve Silivri Belediyesi iş birliğinde restore çalışmaları tamamlanan Silivri Mimar Sinan Köprüsü ile Boğluca Deresi üzerinde yer alan Kısa Köprü açıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, açılış törenine katılım sağlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, buradaki konuşmasında, mega kent İstanbul'un, binlerce yıllık medeniyetlerden miras kalan tarihi varlıkları ve kültürüyle en zengin, dünyanın en önemli ve emsalsiz kenti olduğunu kaydetti.

Mega kent İstanbul'da 7 metro projesinin inşası devam ediyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yalnızca atalardan miras kalan dev eserlerle övünmediklerini, son 19 senede ülkede çok önemli projeler hayata geçirdiklerini kaydederek, Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü,Avrasya Tüneli İstanbul Havalimanı, gibi bu dev eserlerle ilgili bazı örnekler verdi.

Mega kent İstanbul'da ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla şehir içi raylı sistem inşasına verdikleri öneme de değinen Adil Karaismailoğlu, şöyle konuştu: "Şu anda İstanbul'da 7 hatta, toplamda 103,3 kilometre raylı sistemde yapım çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Bunlar, ​Gayrettepe-İstanbul Havalimanı, ​Halkalı-İstanbul Havalimanı, Pendik Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı, ​Bakırköy (İDO)-Bağcılar Kirazlı, Başakşehir-Kayaşehir, ​Altunizade-Çamlıca metroları ve Kazlıçeşme Sirkeci Kentsel Ulaşım ve Rekreasyon projeleridir."

Yaptığı açıklamada, İstanbul Havalimanı'nın Avrupa'nın en yoğun havalimanı olduğunu söyleyen Bakan Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamalarda havalimanının hizmete açıldığı ilk günden itibaren 100 milyondan fazla yolcu ağırladığını söyledi. Bakan Adil Karaismailoğlu,  Çamlıca Kulesi'nden aynı anda 100 radyo yayını yapılabildiğini, bunun dünyada bir ilk olduğunu söyledi.

- "Kanal İstanbul kapsamında yer alan Halkalı-Ispartakule kesiminin yapımına başlıyoruz"

Bakan Adil Karaismailoğlu, dünya deniz taşımacılığına yeni bir soluk getirecek çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesiyle ulaşım sektörü ve denizcilik alanında yeni bir çağın kapısını araladıklarını dile getirerek, şunları söyledi:  "Bu proje, dünyada ve ülkemizde yaşanan teknolojik ve ekonomik gelişmeler, değişen iktisadi yönelimler ile ülkemizin ulaştırma altyapıları konusundaki artan ihtiyaçları doğrultusunda ortaya çıkan bir vizyon projesidir. Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü inşasıyla yapım çalışmalarına başlamıştık. Halkalı-Kapıkule hızlı tren projesinin Kanal İstanbul kapsamındaki Halkalı-Ispartakule kesiminin yapımına da başladık. Kanal İstanbul, gündelik tartışmaların ötesinde, uluslararası ölçekte bir ulaşım projesidir."

Konuşmalardan sonra Bakan Adil Karaismailoğlu ve beraberindekiler, köprü üzerinde bazı incelemelerde yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.