Babasının Hayalini Gerçekleştirdi!

Babasının Hayalini Gerçekleştirdi!

Aydın’da hayalindeki beton santralini açmaya 1 hafta kala kardeşini kaybeden, 2 ay sonra da kendisi vefat eden Mendeş Grup’un kurucusu Süleyman Mendeş’in hayalini ailesi gerçekleştirdi. Yunus Mendeş ve kardeşleri Aydın’da 3, İzmir’de 2 beton santrali açtı

A+A-

İzmir ve Aydın’da 5 hazır beton santrali ile sektörünün önemli oyuncularından biri olan Mendeş Grup Hazır Beton’un temelleri Süleyman Mendeş tarafından atıldı.

1980’li yıllarda sahip olduğu tek damperli kamyonet ile ticari faaliyetlerini sürdüren Süleyman Mendeş, kış aylarında doğuda inşaat işleri durduğu için Aydın’a gelip çalışıyordu. Süleyman Mendeş’in hayali, Aydın’da bir beton santrali kurup ailesiyle beraber buraya taşınmaktı. Bu hayalini gerçekleştirmek için yıllarca çalıştı. 2007 yılında Aydın’da bir arsa alıp beton santralini açmak üzereyken acı bir haber aldı. Muş’ta trafik kazası geçiren kardeşi Ahmet Mendeş, hayatını kaybetti. Süleyman Mendeş kardeşinin vefatının ardından duyduğu üzüntünün etkisiyle hastalandı. 2 ay sonra vefat etti.

İş dünyasında ve aile hayatında çok önemli bir yere sahip olan Süleyman Mendeş’in vefatının ardından kariyer hedeflerini gerçekleştirmek için aile büyüğü Yunus Mendeş ve kardeşleri babasının mirasını devraldı.

mendes-beton-sahibi.jpg

25 yaşındaki Yunus Mendeş, ailesine bakmak ve babasının hayalini kurduğu santrali tamamlamak gibi ağır bir sorumluluğun altına girdi. Babasının izini takip etti.

Babasının ‘Kimsenin hakkına girme, kimsenin de senin hakkına girmesine izin verme’ sözü hayattaki en büyük rehberi oldu. Yunus Mendeş Aydın’daki tesisi açtıktan sonra girişimlerine devam etti. Aydın ve İzmir’de 4 tesis daha açtı. Mendeş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Mendeş, 1980’li yıllarda başlayan hikayelerini İnşaat Deryası’na anlattı.

HAFTASONU FAALİYETE GEÇECEKTİ AMA...

1995 yılında Muş’un ilk beton santrali babam ve amcam tarafından kuruldu. 2007 yılında babam Aydın’daki beton santralini de bitirmişti. Hafta sonu Muş’taki araçları gönderip faaliyete başlayacaktı. Çarşamba akşamı amcam şantiyeden eve dönerken trafik kazası geçirdi. Ne yazık ki amcamı bu kazada kaybettik. Babam da Aydın’dan çıkıp geldi. Bir daha Aydın’a dönemedi. O travmayı atlatamadı. Üzüntüsünden hastalandı. Amcamın vefatından 2 ay sonra babamızı da kaybettik. Babamız bizim her şeyimizdi.

mendes-beton-gaziemir-002.jpg

25 YAŞINDA SORUMLULUK ALDIM

25 yaşında büyük bir sorumluluk aldım. İş dünyasına hızlı bir giriş yapmıştım. Kendimi geliştirmek için yurt içi ve yurt dışı seyahatleri yaptım. Kendi sektörümdeki teknolojik yenilikleri yakından takip ettim. Ar-Ge yatırımlarına önem verdik. Bilgi birikimiyle, teknolojik altyapısıyla güçlü bir şirket haline geldik. Şirketimizi bir adım daha ileriye taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz.

İZMİR VE AYDIN'DA 5 TESİS

Şirketin başına geçtikten sonra 2-3 yıl Muş’ta kaldım. Muş’taki beton santralimizi satıp bütün yatırımlarımızı Aydın’a aldık. Hazır beton sektöründe hızlı bir büyüme yakaladık. Hızlı büyüme ile ikinci tesisi açma ihtiyacı duyduk. Aydın’dan sonra ikinci tesisimizi açmak için İzmir’de yer arayışına girdik. Gaziemir tesisimizin yer aldığı arsayı keşfettik. Buraya İzmir’in en modern hazır beton tesislerinden birini inşa ettik. Büyük holdinglerle rekabet etmemize rağmen tercih edilen bir marka olduk. Gaziemir’den sonra Kuşadası, Nazilli ve Bornova’da 3 tesis daha kurduk. İzmir ve Aydın’da faaliyetlerimize başarılı bir şekilde devam ediyoruz.

mendes-beton-izmir.jpg

YENİ YATIRIMLARLA KAPASİTE ARTACAK

Aile şirketi olarak İzmir ve Aydın’daki 5 tesiste faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Hazır beton sektöründe, yeni tesis yatırımı hedeflerimiz var. Mevcuttaki tesislerimizin gelişmiş teknolojik altyapısını, geniş üretim kapasitesini yeni yatırımızla daha da arttırmayı hedefliyoruz. Müşteri ve personel memnuniyeti büyürken en büyük destekçimiz olacaktır.         

yunus-mendes-002.jpg

TURİZME YATIRIM YAPACAK

Farklı sektörlerde yatırım yapmayı planlıyoruz. Turizm sektörünü düşünüyorum. Turizmde daha farklı bir konsept düşünüyoruz. Pandemi ile beraber insanlar kalabalıktan ziyade daha izole bir tatil talep etmeye başladı. Bungalov ev konseptinde bir otel projesi düşünüyoruz. Doğal yaşamı destekleyen, çevreye duyarlı ve organik üretimi de olan bir turizm projesi olacak. Yakın zamanda bu projemizi paylaşacağız.   

İZMİR'DE KONUT PROJELERİ ÜRETECEK

1 yıl önce Aydın’da inşaat malzemeleri tedarik ağı oluşturmak için başlangıç yaptık. Seramik ve çimento alımlarına talep yoğunluğu var. Bu konudaki yoğun talepler olması bizi memnun etti. İkinci tedarik ağımızı İzmir’de kuracağız. Uzun soluklu hizmet ve memnuniyet için planlamaları yapıyoruz. Planlama tamamlandıktan sonra İzmir’de de satışlarımıza başlayacağız. Müteahhitlik konusunda Aydın bölgesinde birçok gerçekleştirdiğimiz projemiz var. İzmir’de de başlangıç seviyesinde proje girişimlerimiz var. Takip ettiğimiz projelerimiz de var. En iyisini yapabilmek adına araştırmalarımız devam ediyor. İlerleyen dönemde projelerimizi artırarak devam edeceğiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.