Babasının 50 Yıl Önce Yazlık Arsası Aldığı Bölgede 1.000 Konut Yapacak!

Babasının 50 Yıl Önce Yazlık Arsası Aldığı Bölgede 1.000 Konut Yapacak!

İzmir’in çeşitli bölgelerinde 1.000’in üzerinde konut üreten ve 3-5 bin konutun projelendirmesini yapan Saygın İnşaat’ın sahibi Şevket ve Birol Saygın babalarının 50 sene önce yazlık arsası aldığı Urla Gülbahçe’de 1.000 konut inşa edecek.

A+A-

İzmir’in köklü inşaat şirketlerinden birisi Saygın İnşaat A.Ş.

1987 yılında üniversiteden mezun olur olmaz ticarete atılan Şevket Saygın tarafından mühendislik şirketi olarak kuruldu.

İlk olarak proje hizmeti veren firma bir süre sonra Birol Saygın’ın da okulunu bitirip şirkete katılması ile taahhüt işlerine de başladı. Bir süre proje ve taahhüt işleri birlikte devam etti.

Firma 2003 yılında yap-sat projelerine yöneldi. 2006 yılında taahhüt işlerini tamamen bıraktı.

Çoğu firmanın aksine genişleyerek değil de lokalleşerek büyümeyi tercih etti. İzmir’deki işleri bırakıp Narlıdere’ye taşındı. Narlıdere’de önemli projelere imza attı. Narlıdere’de yapılaşma artıp tatsız bir rekabet başlayınca Güzelbahçe’ye taşındı.

Şevket ve Birol kardeşler son dönemde yatırımlarını Urla Gülbahçe’ye yoğunlaştırdı. Bölgede büyük arsa yatırımları yaptı. 50 yıl önce babalarının yazlık arsası aldığı ve bir dönem yazlıkçı olarak bulundukları Gülbahçe’ye yatırımcı olarak geri döndüler. 2015 yılında Gülbahçe’yi kaliteli inşaat ile tanıştıran firma kendi arsaları ve kat karşılığı anlaştığı arsalarda 5 yıl içerisinde 1.000’den fazla konut üretmeyi planlıyor.

sevket-saygin-birol-saygin.jpg

LOKALLEŞEREK BÜYÜMEYİ TERCİH ETTİ

Balçova’da kurulan firma merkezini önce Narlıdere’ye daha sonra da Güzelbahçe’ye taşıdı. 2009 yılından itibaren lokalleşerek büyüme politikası sürdürdüklerini belirten Saygın İnşaat yönetim kurulu başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi Şevket Saygın, “2009 yılına kadar İzmir’in her tarafında inşaat yapıyorduk. Sonrasında lokalleşme kararı aldık. Bir bölgede büyüyelim dedik. Biz şirket olarak çok büyük işlere çok da küçük işlere de buluşmayalım dedik. Orta segmentte kalmaya karar verdik. İzmir’in arsa yapısı çok büyük projeler üretmeye de uygun değil zaten. İmar adalarımız çok küçük. Lokalleşme adımını Narlıdere’de başlattık. Narlıdere’de çok güzel işler yaptık.2017 yılına kadar Narlıdere’deydik, ilçede yapılaşma çok artınca 2017’de Güzelbahçe’ye taşındık. Güzelbahçe’ye de güzel bir imza attık. Son 10 yılda Güzelbahçe’de 300’den fazla konut ürettik.  Tek bir bölgede yoğunlaşınca öne çıkma şansımız oldu” dedi.

GÜLBAHÇE: 50 YILLIK MAZİ

Babasının 50 sene önce Gülbahçe’de yazlık arsa aldığını belirten Şevket Saygın, “Gülbahçe’de yazlıkçı olarak bulunduk. Orada güzel dostluklar kurduk. Firma olarak 2015 yılında buraya ciddi yatırımlar yapma kararı aldık. Gülbahçe’de inşaat yapmaya başladık. 2015’ten bu yana Gülbahçe ve Güzelbahçe beraber yürüdü” ifadelerini kullandı.

GÜLBAHÇE’YE KALİTELİ İNŞAATI GETİRDİK

Gülbahçe’ye yatırım yaptıktan sonra bölgedeki gayrimenkullerin değerinin arttığını ifade eden Saygın şu sözlere yer verdi, “Biz Gülbahçe’de yatırım yapmaya başlayana kadar çok kalitesiz ve düzensiz bir yapılaşma vardı. Bu bölgedeki yapı kalitesini yukarı taşıdık. İmarlı alanlar çok kısıtlıydı. Gülbahçe’de 116 konut yaptık. Gülbahçe’de öğrencilere yönelik evler yaptık. Sonra gördük ki satışlarımızın yarısı yazlık amaçlı satın alınıyor. Biz de yazlıkçıların ihtiyaçlarına cevap verecek projeler üreteceğiz. Son dönemde sörf turizmi çok öne çıkmaya başladı. Çok fazla sörfçü Gülbahçe’ye gelmeye başladı. Bu da konut satışlarını ve ihtiyacını olumlu etkiliyor.”

YENİ İMAR PLANLARI İLE YENİ DÖNEM BAŞLAYACAK

2018 yılında imar planı uygulaması nedeniyle bölgede yapılaşma durdu. Planlama süreci ile ilgili bilgi veren Saygın, “Planlama sürecinin sonuna geldik. Planlar ikinci askıya çıktı. Belediye meclisi yeni itirazlar değerlendirilecek. Plan bütünlük anlamında uygulanmaya başlanacak. Parsel bazında düzenlemeler olabilir. Gülbahçe’de yeni dönem başlıyor. Önceki planlarla iş yerleri yapılamıyordu. Düzensiz yapılaşma vardı. Konutu destekleyecek sosyal aktivite alanları yoktu. Yeni imar planları ile günübirlik alanların sayısı artacak. Gülbahçe’de 10 bin öğrenci var. Sosyalleşebilecek alan olmadığı için öğrenciler Gülbahçe’de kalmıyordu. Yeni imar planlarıyla bu alanlar artınca öğrenciler daha çok kalacak. Yeni imar planları tüm sorunları çözecek. Bu bölge daha hızlı gelişecek.”

sevket-saygin-kimdir.jpg

5 YILDA 1.000 KONUT İNŞA EDECEK

Gülbahçe’deki 5 yıllık hedeflerini açıklayan Saygın sözlerini şu şekilde sürdürdü, “kendi arsalarımızda ve kat karşılığı anlaşmalar yaptığımız arsalarda projelendirme çalışmalarını sürdürüyoruz. Planları hemen hazır olacak alanlarda inşaat faaliyetlerine bu yıl içerisinde başlayacağız. İmar uygulaması devam edecek alanlarda da yaklaşık 8-9 ay sürecek olan prosedürlerin tamamlanmasıyla gelecek yıl inşaatlara devam edeceğiz. 5 yıl içerisinde 1.000 konut inşa etmeyi planlıyoruz. Bu konutların 3’te 1’ini kendi arsalarımızda yapacağız. 3’te ikisi için kat karşılığı anlaşmalarımızı yaptık ve yapmaya devam ediyoruz.”

GÜZELBAHÇE’DE ÖZEL BİR PROJE BAŞLAYACAK

Gülbahçe’ye yoğunlaştıklarını ancak Güzebahçe’de de proje üretmeye devam edeceklerini belirten Saygın son olarak şunları dile getirdi, “Güzelbahçe, deprem ve pandemi nedeniyle  ilgi odağı oldu. Güzelbahçe’de 8 villadan oluşan yeni bir villa projemiz olacak. Bu villalar konak tarzında 700 metrekare bahçesi olan özel bir proje olacak. Kendimize ait başka bir mülkümüzde de yine villa projesine başlamayı planlıyoruz. Türkiye’nin her tarafından Güzelbahçe’ye talep var. Yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda kişiye konut sattık.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum