Avrupa Birliği'nde İnşaat Üretimi Ağustos'ta Yüzde 1,8 Azaldı

Avrupa Birliği'nde İnşaat Üretimi Ağustos'ta Yüzde 1,8 Azaldı

Merakla beklenen rakamlara göre, Avrupa Birliği'nde (AB) inşaat üretimi, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs tedbirlerinin yumuşadığı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 1,8 azaldı.

A+A-

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), merakla beklenen AB ve Avro Bölgesi'nin ağustos ayı mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi verilerini resmen açıkladı.

Açıklanan resmi rakamlara göre, toplam 19 üyeli Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, Ağustos 2021'de Temmuz'a kıyasla yüzde 1,3 oranında geriledi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, inşaat üretimi, 2020 Ağustos'a göre de yüzde 1,6 oranında azaldı.

Açıklanan rakamlara göre, AB'de ise inşaat üretimi, Ağustos 2021'de önceki aya kıyasla yüzde 1,8, 2020 yılının aynı dönemine göre ise yüzde 1 oranında geriledi.

Yine açıklanan resmi verilere göre, AB ülkelerine bakıldığında Ağustos 2021'de inşaat üretiminde önceki aya oranla en fazla artış yüzde 2,4 ile Portekiz, yüzde 1,9 ile Slovakya ve yüzde 1,6 ile Polonya'da görüldü.

Açıklanan rakamlara göre, en fazla düşüş de yüzde 10,5 ile İsveç, yüzde 5,9 ile Macaristan ve yüzde 3,1 ile Almanya'da görüldü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.