AVM’lerin Toplam 13 Milyar Dolar Borcu Var!

AVM’lerin Toplam 13 Milyar Dolar Borcu Var!

AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, AVM’lerin 13 milyar dolar borçlarının olduğunu, buna karşın kira gelirlerinin ise düşmeye devam ettiğini ifade etti.

A+A-

Alışveriş Merkezleri (AVM) ve Yatırımcıları Derneği  (AYD) tarafından, Ernst & Young liderliğinde ve Esas Gayrimenkul desteğiyle gerçekleştirilen “AVM Sektörü Finansal Sorunlarına Yaklaşımlar ve Çözüm Önerileri” başlıklı raporun tanıtımı nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, AVM’lerin 13 milyar dolar borçlarının olduğunu, buna karşın kira gelirlerinin ise düşmeye devam ettiğini söyledi.

Altaş, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“AVM’lerin kira gelirleri son 5 yılda sürekli olarak düştü; bu düşüş de AVM’lerin değerinin 2017 yılından itibaren sürekli olarak azalmasına yol açtı. AVM yatırımları, kiralanabilir alan açısından 2018-21 yılları arasında, 2007-17 dönemine göre yıllık ortalama yüzde 56 oranında azaldı. AVM’lerin toplam borcunun 13 milyar Dolar civarında olduğu ifade ediliyor, kredi yükümlülüklerinin yaklaşık yüzde 88’inin yabancı para cinsiden olduğu biliniyor. 2017 yılı için tahsil edilen ortak alan gider karşılıklarının ortak alan giderlerine oranı yüzde 71 iken, 2021 yılında bu oran yüzde 53’e kadar düştü.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.