ATS Alüminyum Avrupa'ya Hazırlanıyor

ATS Alüminyum Avrupa'ya Hazırlanıyor

Alüminyum sektöründe 25 yıllık tecrübeleri ile 2021 yılında ATS Alüminyum’u kuran Adem Aslan ve Mustafa Ateş, hedeflerini açıkladı: 2 yıl içerisinde Avrupa standartlarına uygun yeni bir fabrika kurup ATS’yi Avrupa pazarına hazırlayacağız.

A+A-

1998 yılında bir alüminyum doğrama firmasında çalışmaya başlayan Adem Aslan ve 1999 yılında aynı firmada usta olarak çalışmaya başlayan Mustafa Ateş uzun süre birlikte çalıştı. Uzun yıllar aynı firmada ve farklı firmalarda çalışan iki arkadaş kendiişlerini kurmaya karar verdi. İlk olarak Mustafa Ateş, Ateş Yapı’yı kurarak ticarete atıldı. Bir süre sonra Adem Aslan da Mert Yapı şirketini kurarak iki ayrı firma olarak faaliyetlerine devam ettiler. 25 yıl boyunca hem arkadaşlık hem de ticaret yapan Aslan ve Ateş, 25 yıl sonra hayalini kurdukları ortak girişimi ATS Alüminyum adıyla gerçeğe dönüştürdü. Linea Rossa’nın üretici bayiliğini alan ATS, 1 yıl içerisinde hem yurt içi hem de yurt dışı pazarında etkin bir oyuncu haline geldi.

Sermayelerimizi ve tecrübelerimizi birleştirdik

Tanıştıkları günden bu yana birbirlerine maddi ve manevi olarak her türlü desteği sunduklarını belirten Adem Aslan, “2016 yılında sermayelerimizi ve tecrübelerimizi birleştirmeye karar verdik. Ancak Türkiye’deki ekonomik şartlardan dolayı sürekli bu hayalimizi ertelemek zorunda kaldık. Evimizin karşısında küçük bir park var. Kararlarımızı hep orada alıyoruz. 2021 yılının bir akşamı orda buluştuk ve ‘ekonomik krizi, pandemiyi mazeret olarak göstermeyip ne olursa olsun güçlerimizi bileştirelim’ dedik ve ertesi gün ATS Alüminyum şirketimizi kurmak için girişimlerimizi başlattık. Mert Yapı şirketini tamamen ihracata ayırdık. Mustafa Bey imalat ve planlama konusunda çok uzman. Ben satış pazarlama ve dış pazarla ilgileniyorum. Birbirimizi tamamladığımız için 1,5 yıl içerisinde hem iç pazarda hem de ihracatta ciddi bir satış başarısı yakaladık” dedi.

ats-aluminyum-gaziemir.jpg

ATS dış pazarda gövde gösterisi yapacak

ATS Alüminyum’un ihracat hedefi olduğunu ve ihracata yönelik Avrupa standartlarında yeni fabrika kurma amaçlarından behseden Adem Aslan, şunları söyledi: “ATS, Türkiye’de marka projelerin çözüm ortaklığını yapıyor. ATS ile ilgili planlarımız var. Şu anda Avrupa normlarına uygun kaliteli ürünler üretiyor. Ancak üretim alanımız bazı kriterleri karşılamadığı için doğrudan ihracat yapamıyor. Firmamızı kurduğumuzda 3 yıl içerisinde büyük bir fabrika kuracağımızı taahhüt ettik. 1. yılımızı doldurduk. İnşallah 2 yıl içerisinde mevcut üretim kapasitemizi artıracağımız, en az 5.000 metrekarelik Avrupa standartlarına uygun yeni fabrikamıza taşınacağız. Bunun için girişimlerimize başladık. Yer arayışımız devam ediyor. ATS Alüminyum’u Avrupa pazarına hazırlıyoruz. Yeni fabrikamızı kurduktan sonra ATS dış pazarda gövde gösterisi yapacak. Mert Yapı ile birlikte ATS Alüminyum da Avrupa ve diğer ülkelere ihracat yapabilir bir seviyeye gelecek.”

Kısa sürede iyi işler başardık

ATS Alüminyum’un faaliyetlerinden bahseden Aslan, “Sarnıç’taki fabrikamızda Linea Rossa üretici bayisi olarak faaliyetlerimize başladık. Çok kısa sürede iyi işler başardık. 30 kişilik bir ekiple hizmet veriyoruz. Öz sermayemizle büyüyoruz. İhracatta çok iyi bir ivme yakaladık. İhracat kanalımızı Mert Yapı aracılığıyla yürütüyoruz. ATS, ürettiği ürünlerin yüzde 35’ini Mert Yapı’ya satıyor. Mert Yapı bu ürünleri Avrupa’ya ihraç ediyor” şeklinde konuştu.

10 milyon euro ihracat hedefi

“Hiç kimsenin üretemediği veya üretmeye cesaret edemediği ürünleri üreterek Avrupa’ya pazarlama planlarımız var” diyen Mustafa Ateş ise ihracatta uzun vadeli hedeflerini şu şekilde anlattı: “Kalıp yapabilen bir firmayız. Mert Yapı’nın patentli 34 kalıbı var. Avrupa’da Mert Yapı’nın ortak olduğu bir şirketimiz daha var. Farklı üretim yatırımlarımız devam ediyor. Kendi tasarladığımız profil kalıpları Beymetal, Linea Rossa markasıyla üretiyoruz. Hollanda’da Linea Rossa showroomumuz var. Linea Rossa’nın ülkedeki tek bayisiyiz. Hollanda üzerinden tüm Avrupa ülkelerine ihracat yapıyoruz. Makedonya’da bir girişimimiz olacak. Daha sonra Afrika pazarına yöneleceğiz. Yıllık 10 milyon euro ihracat yapma hedefimiz var. Bu hedefe çok uzak değiliz.”

Genç, tecrübeli ve dinamik bir ekip

Müşteriye çok hızlı geri dönüş sağladıklarını belirten Ateş, “Kaliteden asla ödün vermiyoruz. Tecrübeli, genç ve dinamik bir kadroya sahibiz. Piyasada var olmamızı sağlayan en önemli unsur personelimizin kalifiye olması. Müşteri memnuniyetini çok ön planda tutuyoruz. Müşterilerimizden olumsuz bir geri dönüş aldığımızda en fazla 2-3 iş günü içerisinde müdahale edip bu sıkıntıyı gideriyoruz. Bugüne kadar olumsuz bir geri dönüş almadık. Sıfır hatayla çalışıyoruz. ATS Alüminyum var olduğu sürece müşteri memnuniyetini önemseyecek ve geri dönüş olduğunda en fazla 2-3 iş günü içerisinde müşterilerimizin sorunlarını çözerek yüzde 100 müşteri memnuniyetini sağlamış olacaktır” diyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum