Atölye İyi Değilse En İyi Malzeme Bile Hüsrana Uğratabilir

Atölye İyi Değilse En İyi Malzeme Bile Hüsrana Uğratabilir

Alüminyum sektöründe profillerin kalitesinden çok atölye işçiliği ve montaj kalitesinin ön planda olduğunu belirten Master Alüminyum Genel Müdürü Ali Kemal Durkaç, “Atölye iyi değilse en iyi malzeme bile hüsran yaşatabilir” dedi.

A+A-

PVC ve Alüminyum Kapı pencere sektöründe 25 yıldan fazla süredir faaliyet gösteren Ali Kemal Durkaç, aile şirketi olan Gaziantep merkezli Enderpen ve Ender Alüminyum şirketinde çeşitli yöneticilik görevlerinde bulunduktan sonra 2011 yılında kendi işini yapmaya başladı. PVC kapı ve aksesuarları satışı ile ticaret hayatına atılan Durkaç, 2015 yılında İzmir’de Master Alüminyum şirketini kurdu.

Alüminyum profil toptan satışı ile başladıktan 2 yıl sonra doğrama işine girdiklerini ifade eden Ali Kemal Durkaç, “Profilden çok bu nihai ürün haline getirip satmanın daha doğru olduğunu gördük. Bu yönde bir talep vardı. Müteahhitler bizden alüminyum profil temin edip küçük atölyelerde nihai ürün haline getiriyordu. Fark yaratacağımızı düşünerek bu işe girdik. Beklediğimiz gibi de oldu. Tempomuz sürekli arttı. Ender Alüminyum ürünlerini kullanıyoruz. Anahtar teslim çözümler sunuyoruz” dedi.

Yüzde 40 profil, yüzde 60 atölye

Ender Alüminyum tarafında üretilen CLARKS markası ile çalıştıklarını ifade eden Durkaç, Rekabetin doğası gereği; Türkiye’deki birçok alüminyum profil markalarının çok iyi ürünler ürettiğini ifade etti. İyi ürünlerin iyi atölyelerde işlenmesi gerektiğini belirten Durkaç sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Alüminyum profilin üzerindeki folyoyu kaldırdığınızda hemen hemen hepsi birbirine yakın sistemler. Önemli olan atölyedeki işçiliğin ve montajın kaliteli olması. Bu işin yüzde 40’ı profilse yüzde 60’ı atölyedeki işçiliktir. Eğer atölye iyi değilse en iyi malzeme bile hüsran yaşatabilir. Biz atölyedeki işçiliğimiz ve montajdaki başarımızla kendimizi ayrıştırıyoruz. Bu ayrımın farkına varan müteahhitlerle daha iyi çalışıyoruz. Bir markayı yetkili olmayan bir atölyeye verdiğiniz zaman çok ciddi imalat hataları oluşabiliyor. Sorunsuz iş yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Amaç mutlu müşteri

“Büyük montanlı işlerden ziyade özenilecek butik işlere yoğunlaşıyoruz” diyen Durkaç, “Ağırlıklı olarak alüminyum doğrama üretiyoruz. Sürme pencereler, cephe giydirme uygulamaları yapıyoruz. Aylık 40 daire üretim kapasitemiz mevcut. Amaç mutlu müşteriyse kendi kapasitenizin üzerinde iş almamanız gerekiyor. Biz de bunu yapıyoruz. İşi aldığımız gün profillerimizi satın alarak hem kendimizi hem de müşterilerimizi fiyat artışlarından koruyoruz. Biz kalitemizle ön plana çıkıp markamızı daha da güçlendirmek istiyoruz. Önümüzdeki dönemde İzmir’in sayılı birkaç atölyesinden biri haline gelmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.