Atanamadı, Patron Oldu!

Atanamadı, Patron Oldu!

1996'da sağlık lisesinden mezun olduktan sonra 6 yıl boyunca atama bekleyen Nihat Sarı, bir türlü atanamayınca İzmir’de seramik bayisinde çalışmaya başladı. Bir süre sonra kendi işini kuran Sarı, 3 mağaza ve 6 bin metrekarelik depo alanıyla hizmet veriyor

A+A-

1975 yılında Ağrı’nın bir köyünde doğan Nihat Sarı, zor şartlarda eğitimini tamamladı. Her gün 6-7 kilometrelik mesafedeki okula yürüyerek gidip gelen Sarı, sağlık lisesinden mezun oldu. Mezun olduktan sonra sağlık sektöründe çalışmak istedi ama 6 yıl beklemesine rağmen ataması gerçekleşmedi. Bunun üzerine İzmir’e taşındı ve bir seramik mağazasında çalışmaya başladı. Sarı yıllar sonra ise kendi işini kurmaya karar verdi. 2003 yılında aile şirketi olarak 20 metrekarelik bir dükkânda işe başladıklarını belirten Nihat Sarı, “İlk başladığımızda kardeşlerimle beraberdim. Daha sonra onlar ayrılarak kendi şirketlerini kurdular. Ben, Sarı İnşaat olarak devam ettim. İşimi çok severek yaptım. Bir işi severek yaptığınızda başarılı olmama ihtimaliniz yok. Sürekli büyüyerek bugünkü konumumuza geldik” dedi.

nihat-sari.jpg

Ürün çeşitliği ve fiyatta iddialıyız

15 yıldır Anka Seramik bayisi olduklarını ifade eden Sarı, “Çok geniş bir ürün yelpazesine sahibiz. Birçok markanın bayiliğini yapıyoruz. Mağazamızdan içeri giren bir müşteri istediği markadan istediği ürünü bulabiliyor. Ürün çeşitliliği ve fiyat konusunda çok iddialıyız. Seramik, vitrifiye ve armatür ürün gruplarında vatandaşın ve inşaat firmalarının tüm ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte mağaza ve depolama alanına sahip bir firmayız. 3 mağaza ve 6.000 metrekare stok alanımızla hizmet veriyoruz. İzmir’in tüm noktalarına ve il dışına ürün sevkiyatımız var” ifadelerini kullandı.

Hedef yeni mağazalar açmak

İyi bir konsept ve güçlü bir stoğa sahip olduklarını belirten Sarı şu ifadelere yer verdi: “Müşterilerimiz bize güven duyduğu için uzun yıllar bizimle çalışmayı tercih ediyor. Müşterilerimize iyi hizmet sunarak büyümeye devam etmeyi hedefliyoruz. Yakın gelecekte yeni bir mağaza açma hedefimiz var. Stok alanımızı büyütmek istiyoruz. Bunun için piyasa şartlarını takip ediyoruz. Hedefimiz yeni şubelerle yeni ürünlerle daha güçlü bir stokla şirketimizi daha da ileriye taşımak.”

sari-insaat.jpg

2. kuşak şirketi daha ileriye taşıyacak

Şirketin ikinci kuşak yönetici Furkan Sarı da, “Babam çok zor şartlarda çok büyük başarılara imza attı. Sıfırdan başladığı bu şirketi bu noktaya getirdi. Ben ve abim Caner Sarı babamızın desteğiyle bu şirketi daha da ileriye taşımaya çalışacağız. Babam işin zor kısmını üstlendi, bize kolay kısmı kaldı” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.