Artık Cebinize 1 Milyon Lira Koyunca Her Yerden Konut Alamıyorsunuz

Artık Cebinize 1 Milyon Lira Koyunca Her Yerden Konut Alamıyorsunuz

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı müteahhitlik yasası nedeniyle sektörün daraldığını ve konut açığının oluştuğunu belirterek "Artık cebinizde 1 milyon lira koyunca her yerden konut alamıyorsunuz" dedi.

A+A-

Müteahhitlerin sınıflandırılması yasasından dolayı piyasanın çok daraldığını aktaran İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu şu değerlendirmeyi yaptı: 

“Düşen müteahhit sayısından dolayı konut üretimi azaldı. Ayrıca geçen yıl konut kredi faizleri düşünce fazla konut stokları önemli ölçüde eridi. Hatta bazı bölgelerde konut açığı var. Ankara ve İzmir de konut açığı azda olsa var. Konut fiyatlarında da artış sözkonusu. Cebinize 1 milyon koyunca her yerden konut alamıyorsanız."
"İnşaat sektörünün ekonomiye dayalı etkileşimi açısından bakıldığında pandemi vurdu ancak bundan dolayı bir iflas sözkonusu değil" diyen Tellioğlu, şöyle devam etti: "Bunun olabilmesi için çok fazla konut üretilmesi kazım. Çok konutun yüksek maliyetle üretip düşük maliyetle satmamak gibi bir durum olması lazım. Böyle bir durum sözkonusu değil. Dolayısıyla Garanti Koza muhtemelen geçmiş banka boçlarından dolayı battı.”


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum