Arsada Sanal Evren Dönemi! Sanal Arsalar Milyonlarca Dolara Alıcı Buluyor

Arsada Sanal Evren Dönemi! Sanal Arsalar Milyonlarca Dolara Alıcı Buluyor

Sanal bir emlak şirketin dijital mülkleri satışa çıkardı. Sadece geçen hafta 100 milyon dolardan fazla metaverse arazisi satışı gerçekleşti. Son olarak Kanadalı bir yatırım şirketi sanal evrenden 2.5 milyon dolarlık arsa satın aldı.

A+A-

NFT sonrasında başlayan metaverse çılgınlığı giderek artıyor. Metaverse ya da diğer ismiyle sanal evren uzun yıllardır teknoloji şirketlerinin gelecek gördüğü bir alan. Mark Zuckerberg, Facebook şirket adını Meta olarak değiştirdi ve şirketin geleceğinin sanal evren olduğunu dile getirmişti. Bunların ardından, Kanada merkezli bir yatırım şirketi sanal evrenden 2.5 milyon dolara arsa satın aldı. 

Sanal evren projeleri bu süreçte daha çok ilgi çekmeye başladı. Decentraland ismindeki bir kripto platformu sanal evren projesiyle biliniyor. Kanada merkezli bir yatırım firması buradan arsa satın aldı. Toplamda 116 parselden oluşan arsaya 2.43 milyon dolar ödeme yapıldı. Decentraland'in moda sokağındaki arsanın büyüklüğü ise yaklaşık 600 metrekare olduğu ifade edildi. Bu da metrekare fiyatının 4 bin dolara denk geldiği gözlemleniyor. 

Dijital yat 650 bin dolara satıldı

Bir başka sanal evren platformu The Sandbox'ta ise sanal yat satışı yapıldı. Republic Realm tarafından geliştirilen dijital yata 650 bin dolar ödendi. Lüks yatta 1 helikopter pisti, jakuziler ve DJ kabini de yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.