Arsa Yatırımında En Az 5 Yıl Beklenmeli

Arsa Yatırımında En Az 5 Yıl Beklenmeli

Yeşil Vadi Arsa Ofisi Genel Müdürü Emin Ertuğrul, arsa yatırımında yapılan en büyük yanlışlardan birinin borsa ya da dolar mantığıyla hareket ederek, kısa vadeli al-satlarla kazanç sağlamaya çalışmak olduğunu belirtti.

A+A-

Arsa yatırımında ideal bekleme süresinin arsadan arsaya, bölgeden bölgeye değiştiğini belirten Yeşil Vadi Arsa Ofisi Genel Müdürü Emin Ertuğrul, “Yatırımdan maksimum kazanç elde etmek için ne kadar beklemeniz gerektiği, arsanızın potansiyelinin realize olmasını sağlayacak projelerin hayata geçme süresiyle yakından ilişkilidir” dedi. Bir arsanın değerini, çevresindeki altyapı veya üstyapı projeleri, yani yollar, limanlar, üniversiteler, hastaneler vb.’nin belirlediğine dikkat çeken Ertuğrul, şöyle devam etti: “Bunlar devlet veya özel sektör projeleri olabilir. Büyük projelerin gelişimi, ekonomik, finansal ve siyasi koşullara bağlı olarak kimi zaman yavaşlar, kimi zaman da hızlanır. Sabırsızlık gösterip arsanızı kısa sürede elden çıkarmak, potansiyel getirisinin çok daha azıyla yetinmenize, adeta paranızı başkasına hediye etmek anlamına gelir. Maharetli yatırımcı, en düşükten alıp en yüksekten satmayı başarabilendir.”

“EN AZ 5 YIL BEKLEMELİ”

Arsa yatırımında en az beş yıl beklenmesi gerektiğini belirten Yeşil Vadi Arsa Ofisi Genel Müdürü Ertuğrul şu önerilerde bulundu: “Eğer beş yıl beklemeye tahammülünüz yoksa başka yatırım araçlarını, borsayı, doları tercih etmeniz daha doğru olur. Ama hiçbir yatırım aracının uzun vadede arsa kadar kazandırmayacağını aklınızdan çıkarmayın. Bundan 20 yıl önce Çerkezköy Büyükyoncalı’da arsa alanlar, aradan geçen sürede tam yüzde 2.700 getiri sağladılar. Başka hangi yatırım aracı bu getiriyi sağlayabilir? Aynı dönemde örneğin dolardaki artış oranı sadece yüzde 993’tü... Sadece Büyükyoncalı değil, Trakya’nın diğer bölgelerine yatırım yapanlar da sabrederek çok yüksek getiriler elde ettiler...”

SABİT GETİRİLİ DEĞİL DALGALI

Arsada fiyatların, sabit getirili yatırım araçları, banka mevduatı veya devlet tahvili gibi kesintisiz ve doğrusal şekilde artmadığına dikkat çeken Emin Ertuğrul, “Tıpkı altın gibi dalgalanmalar olur. Yeri gelir, fiyatlarda hızlı artışlar olur, yeri gelir hafif geri çekilmeler gerçekleşir. Ama uzun vadede arsanın getirisi, banka mevduatı ve tahvil gibi sabit getirili enstrümanları beşe, ona katlar” dedi.

“KÜÇÜK BİRİKİMLER SERVETE DÖNÜŞEBİLİR”

Yeşil Vadi Arsa Ofisi Genel Müdürü Emin Ertuğrul şöyle devam etti: “Çocuğunuzun doğumunda aldığınız arsa, o üniversite çağına geldiğinde küçük bir servetin kaynağı olabilir. ‘Fiyatı biraz arttı’ diye, o henüz ilkokuldayken arsanızı elden çıkarmak, sadece sizin değil çocuğunuzun da zarar etmesine neden olur...”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.