Arsa Yatırımı Her Zaman Kazandırır

Arsa Yatırımı Her Zaman Kazandırır

Doğru bir yatırım için arsa almak yatırımcılar tarafından en çok kullanılan kazançlı akıllı bir yatırım şeklidir. Doğru zamanda doğru lokasyonda gayrimenkule yapılan bir yatırım, orta ve uzun vadede büyük bir getiri sağlayabilir.

A+A-

Arazi yatırımlarından kısa vadede kazanç elde edebilmek için gelişmeye açık bölgeleri sıkı takip ederek, imar durumu hakkında sağlam bilgiye sahip olmalısınız. Yeni yerleşim yerleri, güzergah yakınlarına yapılması planlanan hastane, okul, alışveriş merkezi benzeri yapılar kısa ve orta vadede civardaki arsaların değerini de artırır.

GAYRİMENKUL YATIRIMLARINDA ARSA HER ZAMAN KAZANDIRIR

2020 yılında, Prokule Türkiye Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Gürlek gayrimenkulün iyi bir yatırım aracı olarak görüldüğü ve konut fiyatlarının yükselmesinden dolayı, yatırımlarınızı arsadan yana değerlendirebilirsiniz diyerek sözlerine devam etti. Ancak arsa yatırımı yapmanın, konut almaya benzemediğini göz ardı etmemelisiniz. Çünkü konutu gezerek muhtemel sorunları görebilir veya belediye ile tapu ve kadastro müdürlüğünden imarla ilgili pürüzleri araştırabilirsiniz. Arsa almak ise daha detaylı araştırma gerektirir. Unutulmamalıdır ki konut kira getirir, ancak arsanın getirisi yoktur; üzerine vergi de vermek gerekir.

DOĞRU BÖLGEYE YATIRIM YAPARSANIZ ARSA İLERİ VADE DE SİZE KAZANDIRIR

Arsa satın alırken öncelikle imar izni olup olmadığı öğrenilmelidir. İmar izni varsa, arsanın imar durumu incelenmelidir. Konut, ticari alan, iş yeri, sosyal hizmet alanı olup olmadığı sorgulanmalıdır. Arsaya inşaat yapabilme hakkının ne kadar olduğu da öğrenilmeli, zemin etüdü incelenmelidir. İpotek, şerh, haciz, özel şahıs, şirket veya kamu kuruluşuna ait kullanım hakkı gibi mülkiyetle ilgili bir sorunu olup olmadığı araştırılmalıdır.

Altyapısı olmayan yerden alınacak arsa, çok uzun vadeli bir yatırımdır. Yolun nereden geçeceğine dair bilgi sahibi olmak önem taşır. Yollar ya en tepe ya da en taban alanlardan geçer. Arsa, satılmak istendiğinde reel bazda kar ettirmelidir. Bunu sağlayabilmek için ilk ve en önemli kural arsa yatırımını değerinin altına satın alabilmektir.

Önemli olan alırken kazanmak, her yatırımcının ilk düşüncesi, elindeki mevcut birikimin enflasyon karşısında erimemesini sağlamak olmalıdır. Ancak hedeflenen süre sonunda arsa satışından elde edilen kar oranı geçen sürede oluşan enflasyon oranının üzerinde ise başarılı bir yatırım kabul edilir. Böylesi bir değer artışının elde edilebilmesi için yatırımı düşünülen taşınmazın beklenen değer artışı hesap edilmelidir diyerek arsa yatırım uzmanı Gökhan Gürlek sözlerini bitirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.