Arsa Arzı Artacak, Fiyatlar Düşebilir

Arsa Arzı Artacak, Fiyatlar Düşebilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1 milyon arsanın imara açılarak satılacağını duyurması, TOKİ ve Özelleştirme İdaresi'nin şehir merkezinde kalan değerli arsaları satışa sunması arsa arzını artırdı. Arzın atması ile fiyatların geri geleceği öngörülüyor.

A+A-

Alt ve orta gelir grubunun konuta erişimi zorlanınca hükümet yeni önlemler aldı. Yeni bir sosyal konut kampanyası başlatan TOKİ 2 yılda 250 bin konut inşa edecek. Bunun yanı sıra imarlı ve altyapısı hazır 100 bin imarlı arsa satışa sunulacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imarlı arsa sayısını artırmak için planlama çalışmalarının başladığını, en az 1 milyon arsanın altyapısı hazır bir şekilde satışa sunulacağını ifade etti.

TOKİ ve Özelleştirme İdaresi'nin de satışa çıkardığı arsaların sayısı arttı. TOKİ 26 ilde milyarlarca liralık 365 arsayı satışa sunarken Özelleştirme İdaresi 9 ilde 24 arsayı satışa çıkardı. TOKİ ve ÖİB'nin arsa satışlarını artırması bekleniyor.

ARSA YATIRIM ARACI OLMAKTAN ÇIKABİLİR

1 milyonun üzerinde imarlı arsanın satışa çıkması ile beraber dar ve orta gelirli vatandaşlar hem arsaya hem de konuta daha kolay erişebilecek. Vatandaşın arsaya ve konuta erişiminin kolaylaşması kısıtlı olduğu için en kazançlı yatırım aracı haline gelen arsa, yatırım aracı olmaktan çıkabilir. Yeni arsa üretilmesi ile şehir merkezindeki ve çeperlerindeki arsa fiyatları da da düşebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.