Arsa Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Arsa Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Pandemi ile beraber arsaya olan talep daha da arttı. Arsaların değeri bazı bölgelerde yüzde 100'ün üzerinde artış gösterdi. Peki arsa yatırımı yapmak isteyenler bu süreçte neye dikkat etmeli?

A+A-

Koronavirüs salgını ile beraber vatandaşlar şehirlerden kaçmaya ve doğaya dönmeye başladı. Bu durumda arsa taleplerini artırdı.

Artan taleple beraber arsa fiyatları da yükseldi. Arsa alacak vatandaşların dikkat etmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Özellikle arsa satışında dolandırıcılık olayları oldukça fazla yaşanıyor.

Emlakçı Ersin Aydemir, konuya ilişkin konuştu. Ersin Aydemir, şunları söyledi: 

"Pandemiden kafam rahat olsun, bana virüs bulaşmasın diyen herkes 250 - 300 metrekare bahçeli, müstakil hobi bahçesi tarzı yerleri satın alıp, içinde rahat şekilde yaşamaya başladı. Fiyatlarda yükseliş yüzde yüz oldu. Normalde yüzde 30-35 iken şu anda yüzde 100 oldu. Bölge bölge de değişiklik gösteriyor."

"Pandemiden sonra arsa fiyatları katlandı" diyen emlakçı Müddet Çimen, şöyle konuştu:

"Çünkü insanlar böyle 250 - 300 metrekare yer alıp, imkanlarının olduğu derecede, burayı hobi bahçesi yapıp, salatalık biber ekip, kendi ekip biçmeye adapte oldu."

Arsa alırken nelere dikkat edilmeli?

Arsa satın alırken ilk önce arsayı kendiniz görmelisiniz. Ardından belediyelere gidip arsanın durumunun öğrenilmesi gerekiyor. Emlakçı Ersin Aydemir, konuya ilişkin şunları kaydetti:

"Vatandaş yer buldu, uygun bir yer ama uygun bir yer diye direkt kapora atmasınlar buralara. Gitsinler bizzat görsünler, belediyeye gidip araştırsınlar. Böyle bir yer var mı acaba? Adam dolandırıcıdır, 1000 TL'ni alır arkasını döner gider. Sonra sen mamğdur oluyorsun. 

Örnek, 100 bin TL'lik bir yeri kalkıp kimse 50 bin TL'ye vermez. Tapuda belediyenin verdiği bir parsel var. O parselle belediyeye gidin zaten her şey çıkıyor. Belediyeden burası hakkında bilgi alın. İmarlı mı, ifrazlı mı, yerde kesinti var mı yok mu, haciz var mı? Temiz kağıdını alıp o şekilde önüne bakacaksın. 

"Aldığı yerin konumu da çok önemli" diyen emlakçı Müddet Çimen, "Tabii alabilirsin, bir dere yatağı olabilir. Bunların hepsini bilerek almak sağlıklı olur" şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.