Arredi İki Kat Büyüyecek

Arredi İki Kat Büyüyecek

İzmir’de 15.000 metrekare kapalı alanda üretim yapan Arredi, yeni fabrika yatırımıyla birlikte üretim alanını 30.000 metrekareye yükselecek. Arredi yönetim kurulu başkanı Cüneyt Aksu yeni fabrikanın 2025’te üretime başlayacağını söyledi.

A+A-

Şirket olarak iş yoğunluklarının çok fazla olduğunu söyleyen Arredi Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Aksu, "Bu nedenle yaklaşık 15 bin metrekarelik kapalı alanınımıza ilaveten 15 bin metrekarelik yine kapalı alan  yatırımımız olacak. 2025 yılında bu tesisin açılmış olmasını istiyoruz. Bununla beraber üretim kapasitemizi artırmayı hedefliyoruz" dedi

2004 yılından bu yana mobilya sektöründe faaliyet gösteren ve sürekli büyüyen Aksu Mutfak, 2017 yılında Menemen Türkeli Köyü’nde taşınıp Arredi markasıyla piyasadaki varlığını artırmaya yönelik girişimlerde bulundu. Firma, Menemen’de 41 dönüm arazi üzerinde 15.000 metrekare kapalı üretim alana sahip tesisinde mutfak, banyo, vestiyer, giyinme dolabı gibi sabit mobilyalar ile kapı ve lake süpürgelik üretiyor.

arredi-fabrika.jpg

Bayilik sistemiyle hizmet ağını genişleten Arredi'nin yönetim kurulu başkanı Cüneyt Aksu, şirket hakkında bilgi verdi. Aksu, şirket olarak ihracata çok önem verdiklerini söyledi. Aksu, "Üretimimizin yüzde 30-35'ini ihracat oluşturuyor. Biz, ihracatla ülkeye nasıl daha fazla döviz girdisi sağlarızın derdindeyiz. Bunun için de çalışmalarımızı bu çerçevede sürdürüyoruz. Avrupa, Amerika, Afrika kıtaları olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerine ihracat gerçekleştiriyoruz. Dubai'de bir bayimiz var. Her ülkeden talep alıyoruz diyebilirim. Hafele'nin en büyük bayilerinden birisi olmamızda bunu tetikleyen ana nedenlerden birisidir" dedi.

Yeni fabrikayla üretim iki katına çıkacak

Firma olarak aylık 500 dairenin mobilyasını üretecek kapasiteye sahip olduklarını belirten Aksu, şunları söyledi: "Tabi bu 500 dairenin hepsine montaj yapmak enerji gerektirdiği için montaj işini bayilerimiz üzerinden sağlıyoruz. Şirket olarak iş yoğunluğumuz çok fazla. Bu nedenle yaklaşık 15 bin metrekarelik kapalı alanımıza ilaveten 15 bin metrekarelik bir fabrika yatırımımız daha olacak. 2025 yılında bu tesisin açılmış olmasını hedefliyoruz. Bununla beraber üretim kapasitemiz iki kat büyümüş olacak. Bunu da yapmamız gerekiyordu. Çünkü yerimiz yetmiyor, talebe karşılık veremiyoruz. Örneğin almamız gereken makinelerimiz var, yaptığımız ürünleri stoklamamız gerekiyor bu da bize ilave yerin zaruri olduğunu gösteriyor."

Kapasitemiz yüzde 35 arttı

Geçtiğimi yıl büyük bir yatırım yaparak CNC makinalarını yenilediklerini ve son teknoloji makineler ile üretimlerini artırdıklarını ifade eden Aksu, "İnanılmaz bir talep var bunu karşılayabilmek adına hem yönetim hem de işçi kadromuzu genişlettik. Geçen seneye göre kapasitemiz yüzde 35 daha arttı. Bünyemize 9 tane daha makine ilave ettik. Bazı makineleri daha üst modelleriyle yeniledik. Bu minvalde her geçen gün kapasiteyi artırmak için yatırım yapıyoruz. İnşaat firmaları da güvenilir ve stoğu çok olan firmalarla çalışmak istiyor. Finans gücü yüksek bir firma olduğumuz için barter sistemiyle çalışıyoruz. Bu sayede birçok büyük projenin işlerini alıyoruz." dedi.  

cuneyt-aksu-001.jpg

Türkiye’de tanınmış firmayız

Stok ve kalite anlamında güvenilir bir firma olduklarını ifade eden Aksu, " Envanterimizde 2 sene yetecek kadar stoğumuz bulunuyor. Bu nedenle firmalara güven veriyoruz. Makine parkurumuz çok gelişmiş. Makine parkuru açısından Türkiye’nin sayılı firmalarından biriyiz.Kalitede bizi ön plana çıkartıyor. Ege ve Türkiye’de tanınmış firmayız. Bu bağlamda her projede olma çabasında değil, bize de değer katacak projelerde olmak istiyoruz" dedi.

Yaşayan bir mağaza

Çiğli’deki showroomlarında Siemens ile ortaklık yaptıklarını vurgulayan Cüneyt Aksu, "Siemens İzmir'in kuzey bölgesinin çok geliştiğini fark ederek bizim mağazamıza büyük bir yatırım yaptı. Mağazamız içerisinde yaşayan bir mağaza açtı. Geniş bir alan olduğu için Siemens'in tüm ürünlerini sergileyebiliyoruz. Bunun yanında kendi ürünlerimizin de showroomumuzda müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz. İnşaat firmaları almak istediği ürünü oradan görebiliyor. Bunun yanında parakende satışlarımız da oluyor" dedi.

kututututut

Hızlı ve kaliteli

Proje işlerinde çok iyi olduklarını söyleyen Aksu, İzmir dışında da yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirtti. Aksu, " Fethiye yolu üzerinde toptan mağazamız var. O bölgeye bu mağazamız üzerinden müdahale ediyoruz. Orada montaj ekibi ve mimarlardan oluşan iyi bir ekip kurduk. Müteahhitlerin ve mobilyacıların tercih ettiği firma olduk. Türkiye’nin her yerine kapı gönderiyoruz. Fiyatlarımız piyasaya göre uygun. Bunun yanında anında kuruyabilen bir boya sistemimiz var. Bu bize hız ve kalite katıyor" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.