Ankara’da Okudu, İstanbul’da Çalıştı, Çeşme’de Ofis Açtı

Ankara’da Okudu, İstanbul’da Çalıştı, Çeşme’de Ofis Açtı

Mimarlık eğitimini ODTÜ’de tamamladıktan sonra, Ankara ve İstanbul’da uzun süre önde gelen mimarlık ofislerinde çalışan Başak Akkoyunlu 2013 yılında Çeşme’ye yerleşerek BAD-Başak Akkoyunlu Design'ı kurdu.

A+A-

1997 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nden mezun olduktan sonra Ankara ve İstanbul’da, mimarlık ofislerinde çalışan Başak Akkoyunlu, 2013 yılında Çeşme'ye yerleşti. 2018 yılında Çeşme'de BAD-Başak Akkoyunlu Design'i kuran Akkoyunlu, yaklaşık 10 yılı aşkın bir süredir bu kente mimar olarak hizmet sağlıyor. Akkoyunlu, İnşaat Deryası'na şu açıklamalarda bulundu:

Villa ve rezidans projeleri ağırlıklı

Çeşme'de daha çok villa ve rezidans projeleri ağırlıklı bir portföyümüz var. Ofis, karma kullanım, otel veya beach club projelerimiz de oldu ama yüzde doksan konut ve villa üzerine çalışıyoruz. Bunun yanında çizdiğimiz projeler için şantiye sürecinde de aktif olarak yer aldığımız Proje Uygunluğu Kontrolü hizmeti de veriyoruz. Kişiye özel tasarlamış olduğumuz evler için İç Mimari Proje de çalışıyoruz. Uygulama alanında çok fazla iş almıyoruz. Sadece kendi çizdiğimiz yılda 1 ya da 2 projenin uygulamasını yapıyoruz. Bunu yaparken de tadında yapmak istiyoruz. İmalatların projelendirildiği şekilde ve kalitede çıkması amacındayız.

Farklı bir hizmet veriyoruz

Hangi ölçekte olursa olsun projelerimizi en ufak detayına kadar çiziyoruz yani tasarlıyoruz. Ruhsat projesi almak bizim işimizin az bir kısmı. Büyük bir kısmı konsept projesi ama bir o kadar da uygulama projesi ve detaylar ile uğraşıyoruz.  Kapı kolundan, bahçe duvarının derzlerine varıncaya kadar projenin ruhu için önemli olacak detayları projelendiriyoruz. Verdiğimiz bu detaylı hizmete zamanla da Çeşme'de talep oluşmaya başladı.

Malzeme, Çeşme'nin kültürüne uygun olmalı

Çeşme'de yaşam için yapılan tasarımların planlaması, seçilen malzemeler buranın kültürüne ve alışkanlıklarına uygun olmalı. Yerine ve kişiye özel yapılan mimari çalışmaların içinde olmak hoşumuza gidiyor. Son dönemlerde pandeminin de etkisi ile başlayarak Çeşme’de çizdiğimiz konutlarda da 12 ay yaşam isteği için farklı programlar ve isteklere yönelik çalışmalarımız da oluyor.

Mümkün olduğunca uzun süre işimi yapmaktan mutluluk duyacağım...

Hayatımın odak noktasında mimarlık var. Önümüzdeki yıllarda da işimi en üst düzeyde sürdürmeyi amaçlıyorum. Mümkün olduğunca uzun süre işimi yapmaktan mutluluk duyacağım."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.