Alusel Yüzde 55, Mosel Yüzde 65 Pazar Payıyla Sektör Lideri

Alusel Yüzde 55, Mosel Yüzde 65 Pazar Payıyla Sektör Lideri

Alusel panjur ve kepenk sistemleri Türkiye’de yüzde 55 pazar payıyla liderliğini korurken, Alusel’in tamamlayıcı ve ana ürünü olarak satışı ve pazarlaması yapılan Mosel Motor Sistemleri yüzde 65 pazar payıyla kendi sektöründe liderliğini koruyor.

A+A-

Mosel Motor; 1966 yılından beri sektörde faaliyet gösteren Özdil Pancur Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin tescilli markası. 2002 yılından beri Alusel Panjur ve Kepenk Sistemlerinin tamamlayıcısı ve ana ürünü olarak satışı ve pazarlaması yapılıyor. Sektörde lider marka konumuna gelen Mosel Motor’un 7 milyonun üzerinde ürünü prestijli projelerde tercih edildi.

Türkiye’nin ilk panjur ve kepenk fabrikası

Panjur ve kepenk sistemlerini Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki kendi tesislerinde ürettiklerini belirten Alusel Panjur ve Kepenk Sistemleri ve Mosel Motor’un genel müdürü Kerim Uğurlu, “Alusel, ülkemizde kurulan ilk panjur ve kepenk sistemleri fabrikasıdır. Fabrikamızda alüminyum ve çelik poliüretan dolgulu profiller ile alüminyum ve çelik panjur-kepenk kutuları, sekizgen boru, çelik kepenk profilleri ile aksesuarlarının üretimi yapılmaktadır. Bu sistemlerin ana tamamlayıcı ürünü olan motorları ise Mosel Markası ile Çin’de dünyanın en büyük motor üreticisinde fason olarak 2003 yılından beri ileri teknoloji ile üretilmektedir. Mosel markası altında; panjur ve kepenk tüp motorları, perde motorları, tente,  giyotin cam, pergola, jaluzi motorları, lion pilli ve şarj edilebilir panjur-perde motorları, smarthome elektronik kontrol sistemleri ile uzaktan kumanda ve buton sistemleri üretilmektedir” dedi.

İhracatta hedef yüzde 40

İç ve dış piyasadaki satış organizasyonundan bahseden Uğurlu şunları dile getirdi: “Satışlarımız merkezlerimizden veya bayilerimiz aracılığı ile gerçekleşmektedir. Türkiye genelinde 140 adet yetkili toptan satış ve üretici bayimiz bulunmakla birlikte, montaj ve tali bayiliklerle bu sayı 630 adettir. Kullanılan hammadde ve satış miktarı göz önüne alındığında Alusel Panjur ve Kepenk Sistemlerinin ülkemizdeki payının yüzde 55, Mosel Motor Sistemlerinin ise yüzde 65 civarında olduğunu tahmin ediyoruz. Şirketimiz 68 ülkeye ihracat yapmaktadır. İhracat, toplam satışımızın yüzde 32’sini oluşturmaktadır. Hedefimiz bu yıl oranı yüzde 40’a çıkarmak.”

Mosel Smarthome piyasaya sunulacak

2022 yılı içerisinde Mosel Smarthome sistemini piyasaya sunulacaklarını söyleyen Uğurlu, “Sistemimiz mevcut akıllı ev sistemlerine uyum sağlamakla birlikte IOS, Android işletim sistemleriyle de uyumludur. Dünyada yaşanan çip sorununa çözüm olabilmek ve sorunlar yaşamamak için geliştirilen yeni yazılımlı Bi-direction motor ve kontrol sistemlerimiz de önümüzdeki aylarda piyasaya sunulacaktır” ifadelerini kullandı

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.