Almanya'da Saatlik 125 TL Ücretle İnşaat İşçisi Bulunamıyor

Almanya'da Saatlik 125 TL Ücretle İnşaat İşçisi Bulunamıyor

Almanya inşaat sektöründe çalışacak personel arıyor. Sektörün hızla gelişmesinin ardından bu alanda çalışacak personel sıkıntısı yaşayan Almanya'da inşaat işçileri saatlik 16 Euro ile 18 Euro arasında para kazanıyorlar.

A+A-

Almanya'nın en hızlı gelişen sektörlerinden başında inşaat sektörü geliyor. 

Ülkede son yıllarda ivme kazanan inşaat sektöründe önemli adımlar atılsada, bu alanda ciddi bazı eksiklikler bulunuyor. Bu eksikliklerin başında ise inşaat sektöründe çalışacak personeller geliyor. Çok sayıda firma bu alanda personel eksikliği yüzünden aldıkları projeleri iptal etmek zorunda kalıyorlar.

ALMANYA'DA İNŞAAT İŞÇİSİ SIKINTISI YAŞANIYOR

Almanya'da gelişen inşaat sektörünün önündeki en önemli engel inşaat işçisi sıkıntısı. 

Sektörün gelişmesi ve personel eksikliğinin fazla olmasından dolayı, inşaat işçileri ülkede zaanatkarlar kadar değer görüyor. Almanya'da bir inşaat işçisi son dönemlerde saatlik 16 Euro ile 18 Euro arasında maaş alıyor. Güncel kur rakamlarına göre (1 Euro: 7.00 TL) saatlik 102 TL kazanılıyor.

Ülkede sektörün yukarı yönlü ivmesinin ardından firmalar önemli projelere imza atıyorlar. Ancak çok sayıda firma personel eksikliğinden dolayı yeni projeler alamıyorlar, hatta bazı firmalar almış oldukları projeleri iptal etmek zorunda kalıyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.