Almanya’da Konut Kiraları Artışı Rekor Kırdı

Almanya’da Konut Kiraları Artışı Rekor Kırdı

Almanya’da kira fiyatları artışında rekor kırıldı. 2023 yılının son çeyreğinde fiyatlar, bir önceki yıla göre yüzde 5,8 oranında arttı.

A+A-

Çevrimiçi yayın yapan ImmoScout24 platformunun bir araştırmasına göre, Almanya genelinde mevcut dairelerin kiraları 2023 yılının dördüncü çeyreğinde, bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 1,6 artış gösterdi. 

ImmoScout24'e göre, mevcut kiralık konutların fiyatı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5,8 oranında, yeni inşa edilen konutların kiraları ise yüzde 7,7 oranında arttı. 

Ülke genelinde 2023'ün dördüncü çeyreğinde metrekare fiyatı ortalama mevcut binalar için 8,42 euro, yeni binalarda ise 11,72 euro oldu.

Ülke geneline bakıldığında kiralık konutlara olan talepte düşme yaşanıyor ancak en büyük sekiz kentte durum tam tersi ve kiralık konut ihtiyacı giderek büyüyor.

Berlin'de yüzde 20 artış
ImmoScout24 Genel Müdürü Gesa Crockford’ın aktardığı bilgiye göre Münih'te metrekare başına ortalama 24 euro, Berlinde ise 19,45 euro ödeniyor. Berlin'deki yeni daireler bir yıl öncesine göre yüzde 20, Stuttgart’ta yüzde 14,6 ve Köln'de yüzde 14,1 daha pahalı. 

Crockford, kiralık ev arayışında olanların daha çok metropollerin dışına bakmaya başladığını ve bu bölgelerde seçim olasılığının daha fazla olduğunu belirtti. Ayrıca kiraların da daha düşük olduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.