Allsancak Projesinde Satışlar Hedeflerin 2 Kat Üstünde Gerçekleşti

Allsancak Projesinde Satışlar Hedeflerin 2 Kat Üstünde Gerçekleşti

Allsancak projesi Pekintaş&Burakcan ortaklığı ile 2.2 milyar TL yatırımla hayata geçiriyor. Pekintaş Yapı yönetim kurulu başkanı Özgür Peker projede ilk yıl satış hedeflerini iki kat olarak gerçekleştirdiklerini ifade etti.

A+A-

Pekintaş Yapı yönetim kurulu başkanı Özgür Peker ile İzmir’deki yatırımlarını konuştuk. İzmir’in tartışmasız gelişeceğini ve yenileneceğini ifade eden Peker, değer artışı ile yatırımcıların da yüzünün güleceğini söyledi.

İzmir’de hem taahhüt hem de yap-sat projesine imza atmış bir firmasınız. İzmir’deki yatırımlarınızdan bahsedebilir misiniz?

Firmamız yapımını gerçekleştirdiği hastaneler, alışveriş merkezleri, ticari binalar, konut kompleksleri, üniversite kampüsleri, eğitim kompleksleri, spor kompleksleri, sanayi tesisleri, altyapı işleri, istinat yapıları, otoyollar, tüneller, viyadükler, restorasyon işleri ve sosyal tesislerle, Türk inşaat sektöründe önemli bir yer edinmiştir. Bu alanlarda kazandığımız tecrübeyi konut sektöründe de devam ettiriyoruz. 1069 konutluk ve 35 adet ticariden oluşan Allsancak projesini hayata geçirdik. Devamında otel, ofis ve konferans salonlarından oluşan projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz.

Firma olarak daha çok taahhüt projeleriyle ön plana çıkıyorsunuz. Allsancak projesi ilk konut projeniz mi? İlerleyen dönemlerde konut projelerinizin sayısı artacak mı?

Pekintaş olarak Emlak Konut’la çalışmamız ilk değil. Daha önce Niğde de 18.800 metrekare oturum alanı, 93.500 metrekare kapalı alanı ile 8 bloktan oluşan toplam 349 konut yaptık. Ayrıca Ankara’da TOKİ ile beraber 979 konut teslim ettik. Osmaniye' de 22.300 metrekare alan üzerinde City 328 Konutları projesinde, 10 blokta 90 dairelik proje gerçekleştirdik. İzmir Allsancak Projesi, 2. Emlak Konut projemiz olarak öne çıkıyor. İlerleyen dönemlerde de yeni projelere imza atmayı hedefliyoruz.

allsancak-002.jpg

Emlak Konut GYO Tariş arsaları 2. Etap ihalesine girmeye nasıl karar verdiniz? O süreci biraz anlatabilir misiniz?

İzmir yaşam biçimini sahiplenen, geleneklerine bağlı Batı’ya açılan modern bir kapı. İzmir halkının yaşam dinamikleri ve standartları yüksek. Şehirde hayatın tüm renkleri var. İzmir tartışmasız gelişecek ve yenilenecek. Kişisel olarak İzmir’e çok değer veriyor ve önemsiyorum. Bu sebeple ihaleye girmeye karar verdik ve büyük öz veriyle ihaleyi aldık.

İzmir ile ilgili düşüncelerinizi alabilir miyiz? İzmir’in gayrimenkul yatırım potansiyelini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi ile İstanbul-İzmir arasındaki 8 saatlik mesafe 3.5 saate düştü. Projenin tamamlanmasının ardından İzmir’deki gayrimenkuller değerlendi. Bunun üzerine yatırımcılar İzmir'den konut satın almak için harekete geçti. Bu süreç devam ediyor ve talebin artacağını düşünüyoruz. Aynı zamanda daha iyi bir hayat yaşamak isteyenlerin de İzmir'e geleceğini öngörüyoruz.

Allsancak projenizdeki satışlardan memnun musunuz? Sizin beklentilerinizi karşılayan bir proje oldu mu?

İzmir halkı ve Türkiye’nin neredeyse her ilinden birçok kişi Allsancak Projesine yoğun ilgi gösterdi. Aslına bakarsanız ilk yıl satış hedeflerimizin 2 katından daha fazla talep aldık ve satışları gerçekleştirdik. Dolayısıyla projede beklentilerimizi fazlasıyla karşılayan bir süreç geçiriyoruz.

Birçok ilde yatırımlarınız mevcut. İzmir’i diğer iller ile kıyaslayacak olsanız neler söylemek istersiniz?

İzmir’in kentsel dönüşümler hariç yıllık 35-40 bin yeni konuta ihtiyacı var. Türkiye’nin en önemli ve hızlı gelişen kenti olmaya aday.  Bu anlamda İzmir’in potansiyelinin çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Nitelikli göçün artması, her geçen gün artan proje sayısı, yükselen değer artışı ile İzmir, yatırımcının da yüzünü güldürecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum