ALGİAD’ta Yeni Dönem! Öncelik Kalifiye Personel Yetiştirmek

ALGİAD’ta Yeni Dönem! Öncelik Kalifiye Personel Yetiştirmek

Türkiye’de Alüminyum sektörüne yönelik tek sivil toplum kuruluşu olan Alüminyumcu Genç İş Adamları Derneği (ALGİAD) yönetimi değişti. Yönetim kurulu başkanlığı görevini Cengizhan Öcal devralırken yönetim kurulunda da yeni isimler yer aldı.

A+A-

ALGİAD’ın Türkiye’de alüminyum sektörünü temsil eden tek sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten Öcal, “Kısa süre içerisinde üye sayımızı artırarak sektörümüzü daha güçlü şekilde temsil edeceğiz dedi.

ALGİAD olarak önceliklerinin sektördeki kalifiye personel sorununu çözmek olduğunu ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Cengizhan Öcal ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ufuk Gelir yeni dönem hedeflerini şu şekilde sıraladı:

ALÜMİNYUMU SEÇEN ÖĞRENCİLERE MADDİ DESTEK VE İŞ GARANTİSİ

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı meslek liseleri ve halk eğitim merkezleri ile görüşmelerimize başladık. Kendi mesleğimizle ilgili bölümlerin açılması için uğraşıyoruz. Burada yetişen öğrencilere eğitim hayatı süresince hem ekonomik destek hem de iş garantisi sağlayacağız. Aynı zamanda İzmir Ticaret Odası 64. Metal Kapı ve Pencere Komitesi'ndeyiz. Hem dernek hem de Ticaret Odası aracılığıyla sertifikalı kalifiye personeller yetiştirilmesi için her türlü girişimde bulunmaya devam edeceğiz. Öğrencilere kendimizi ifade edecek seminerler düzenleyeceğiz. Bu sektörün önü çok açık. Bunu gençlerimize anlatacağız. Bu sektörde yetişenler kendi yaşıtlarına göre çok avantajlı. Öğretmenlerin de öğrencilerimizi teşvik etmesi gerekiyor. Okullara bölüm açıldığında makine parkuru, ekip, ekipman desteği vermeye de hazırız.

DERNEK ÜYELERİNE DANIŞMANLIK VE HUKUKİ DESTEK

Derneğimiz, Alüminyum Doğrama Uygulaması yapan iş insanlarını kapsıyor. İzmir’den başlayıp önce Ege Bölgesi daha sonra Türkiye’ye yayılmak istiyoruz. İlerleyen dönemde başka illerde dernekler açıp  federasyonlaşma hedefimiz var. Sektörde meslektaşlarımızın yaşadıkları sorunlar oluyor. Dernek olarak bu sorunlara daha hızlı çözümler üretebiliriz. Özellikle teklif hazırlama, maliyet hesaplaması ve sözleşme hazırlama gibi  alanlarında bilgi birikimlerimizi paylaşıp hem danışmanlık hem de hukuki destek verme niyetindeyiz.

ELİT PROJELERDE ALÜMİNYUM TERCİH EDİLİYOR

Alüminyum doğrama çok büyük bir sektör. Konut projelerinde her geçen gün kullanımı artıyor. Elit projeler alüminyumu tercih ediyor. Çok sayıda insana istihdam sağlayan, inşaat sektörünün en kilit tedarik zincirlerinden biri haline gelen sektörümüzün daha da güçlü temsil edilmesini hedefliyoruz.  Bundan dolayı yeni yönetim kurulumuzla sektöre fayda sağlamaya devam edeceğiz.

ALGİAD YÖNETİM KURULU

ALGİAD genel kurul toplantısı sonrasında yönetim kurulu listesine giren isimler şu şekilde:

Cengizhan Öcal

Ufuk Gelir

Mahmut Arslan

Doğan Balta

Rüstem Günay

Erdoğan Arıç

Salih Özlü

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.