Alaçatı'da 65 Dönümlük Arazi Biroğlu İnşaat'a Tahsis Edildi

Alaçatı'da 65 Dönümlük Arazi Biroğlu İnşaat'a Tahsis Edildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çeşme Alaçatı'da denize sıfır 65.796 metrekarelik 2 araziyi 226 milyon TL bedelle 49 yıllığına Biroğlu İnşaat ve Mila Enerji Ortaklığına tahsis etti. Söz konusu arazide 650 yatak kapasiteli 5 yıldızlı otel inşa edilecek.

A+A-

Kültür ve Turizm Bakanlığı, geçtiğimiz yıl pek çok kentte kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi ile turizm alan ve merkezleri içinde yer alan kamuya ait arazilerin yatırımcılara tahsis edileceğini duyurmuştu.

226 MİLYON TL'YE TAHSİS

Tahsis edilen araziler arasında İzmir’in turizm merkezi Çeşme’de denize sıfır parseller de yer aldı. Alaçatı Mahallesi sınırlarında yer alan 3791 ada 1 parsel ve 3792 ada 1 parsel, Bakanlık tarafından Biroğlu İnşaat ve Mila Enerji ortaklık girişimine 49 yıllığına tahsis edilmişti. Şirket, 72 bin 37 metrekarelik alan için Bakanlığa sadece 226 milyon TL bedel ödedi.

ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Dream Alaçatı Turizm Yatırım ve İşletme isimli yeni şirket kuran ortaklık girişimi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na otel dikmek için izin istedi. Bakanlık, proje ile ilgili ÇED süreci başlattığını duyurdu.

650 YATAK KAPASİTELİ OTEL

Şirket 11 bin 369 metrekarelik alanda 249 oda 650 yatak kapasiteli 5 yıldızlı otel dikmeyi planlıyor. Şirket otel projesi için 612 milyon TL bütçe ayırdı.

BÜYÜKŞEHİR İTİRAZ ETMİŞTİ

Proje sahası yüz binlik planda turizm alanında kalırken iki yıl önce askıya çıkan 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğine, İzmir Büyükşehir Belediyesi karşı çıkmıştı. İtirazın ana gerekçesi, sosyal ve teknik altyapı alanlarını azaltıcı olması, mekânsal planlar yapı yönetmeliğinin 26. maddesine aykırı olması ve yapı yoğunluğunu artırıcı olması olmuştu.

ÇEŞME'DE PROJE ÜRETİYOR

Oteli dikecek olan ortaklık girişimindeki her iki şirket de aldıkları kamu ihaleleri ile biliniyor. Yönetim kurulu başkanlığını Yavuz Biroğlu’nun yaptığı Biroğlu İnşaat son olarak deprem konutları ihalelerini alması ile gündeme gelmişti. Firmanın Çeşme'de konut projesi yatırımları bulunuyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.