Akseki Yapı Alüminyum Profil Üretmeye Başlayacak

Akseki Yapı Alüminyum Profil Üretmeye Başlayacak

İzmir’de 100.000 metrekarelik üretim tesislerinde alüminyum doğrama, PVC doğrama, otomatik panjur sistemleri, pergola ve zip perde üreten Akseki Yapı’nın genel müdürü Bilal Uysal 2023 sonu itibariyle alüminyum profil üretmeye başlayacaklarını söyledi.

A+A-

Çalışma hayatına 1982 yılında yapı sektöründe başlayan Akseki Yapı, 1989’da kuruluşunu tamamlamış 1999 yılından bu yana da ticari faaliyetine devam etmektedir. Akseki Yapı Genel Müdürü Bilal Uysal şirketin başladığı yerden kendini taşıdığı bugüne ve yarın için hedeflerini anlattı. Akseki Yapı’nın kuruluşu hakkında bilgi veren Genel Müdür Bilal Uysal, “1984 yılında Hasan Uysal tarafından kurulan Akseki Yapı, 1992 yılında ilk alüminyum doğrama atölyesini, 1998 yılında PVC departmanını kurmuş olup 2000 yılında da panjur sektörüne giriş yapmıştır. 2019 yılında Rigel markası altında Pergola - Zip Perde – Giyotin Cam üretimine başlayarak bu sektördeki varlığını sürdürmektedir” dedi.

En büyük 3 üreticiden biriyiz

Üretilen ürünler ve üretim tesislerini anlatan Uysal, şunları söyledi: “Isı yalıtımlı alüminyum doğrama, otomatik panjur sistemleri, PVC doğrama, pergola ve zip perde sistemleri üretiyoruz. Alüminyum doğrama sistemlerinde Rigel markamızla profil hariç tamamlayıcı ürünlerin tamamını Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki üretim tesislerimizde üretiyoruz. Kısaca yaptıklarımız; aksesuarlar, ısı yalıtım bariyeri birleştirme, boyama işlemleri... Otomatik panjur sistemlerinde ülkemizin en büyük 3 üreticisinden biriyiz. Panjur sistemlerinde profil ve aksesuarlar dahil tüm ürünleri üretiyoruz. Kullanıma hazır günlük 600 adet panjur ve günlük 75.000 mt profil üretiyoruz. PVC doğrama sistemlerinde Egepen Deceuninck markasıyla üretim yapıyoruz. Egepen Deceuninck’in en büyük üretici bayisiyiz. Pergola ve zip perde sistemlerinde sadece montaja hazır üretim yapıyoruz. Üretim tesislerimiz şehrin organize sanayi alanı ve dışında bulunmaktadır. 1 genel merkez olarak kullandığımız ofisimiz var. Bunun yanında Çiğli’de panjur, alüminyum profil ve boyahane bulunuyor. PVC doğrama sistemleri de Menderes’de yer amaktadır. Son olarak 1 adet izdep depoları yakınınında satış mağazamız bulunmaktadır. Tüm tesislerimizin toplam alanı 100.000 m2 alanın üzerindedir.”

Hedef ihracatı yüzde 40 yapmak

Piyasaya yeni sulunan Rigel mimari alüminyum doğrama sistemlerini değerlendiren Uysal, “Rigel markasıyla bir inşaat projesinde kullanılacak pencere, cephe, korkuluk sistemlerine hem mühendislik hem de mimari olarak hizmet veriyoruz. Yeni sunacağımız son olarak minimal sürme sistemlerimiz var. Minimal sistemler artık ülkemizin güney şehirlerinde talep edilmeye başlandı. Yerli markalar tam olarak hizmet veremediğinden burada iyi bir çıkış yakalacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Otomatik panjur, doğrama sistemleri, pergola ve zip perde sistemlerini ihraç ettiklerini belirten Uysal, yılın ilk 3 ayında 23 milyon TL ihracat yaptıklarını söyledi. Uysal, ihracat cirosunu yüzde 40 yapmayı hedeflediklerini ifade etti.  

Yeni yatırım doğrama sistemleri

Son olarak şirketin yatırımlarından bahseden Uysal, “Yeni yatırım olarak piyasaya sunduğumuz doğrama sistemleri var. Bu sistemlerde kullanılan aksesuarlar yerli ve ithal. İthal sistemlerde İtalyan menşeili MASTER firmasının Türkiye satış temsilciliğini aldık. 2023 yılının sonlarında alüminyum profil üretimine başlıyacağız. Şu an için uzun vadede panjur sistemleri için tedarik ettiğimiz alüminyum levhaların boyanmasıyla ilgili yatırımımızı tamamlayıp tüm üretim tesislerimizi aynı alana toparlayacağız” dedi.

Kalite, standart, güvenirlik…

Genel Müdür Uysal, Akseki’nin farkını şu sözlerle anlattı: “Akseki Yapı, kurulduğu günden bugüne kadar müşterilerinden, bayilerine, rakiplerinden, toplumun her bir bireyine kadar adil, hakkaniyetli, saygın ve devamlılık esaslı hizmet sunmayı hedef edinmiştir. Kalite, standart, güvenirlik ilkemizdir. Akseki Yapı’nın çalışanlarından başlayıp bayilerine kadar devam eden kurumsal anlayışının en temeli; ürün ve hizmetlerinin kalitesini standartların üzerinde tutmak ve markalarının güvenirliğini her daim korumaktır. Saygınlığımız ana sermayemizdir. Saygınlığı her şeyin üstünde tutan Akseki Yapı, sektörde ilk tercih edilen firma olmayı, müşteri memnuniyeti sağlamayı; insana, doğaya ve çevreye saygılı olmayı ana ilkeleri olarak belirlemiştir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.