Akmanlar Alüminyum Aluway Markasıyla Kendi Ürünlerini Tasarlıyor

Akmanlar Alüminyum Aluway Markasıyla Kendi Ürünlerini Tasarlıyor

Akmanlar Alüminyum Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Akman ile Gaziemir Sarnıç’ta bulunan tesislerinde yaptığımız söyleşide Akmanlar Alüminyum Aş’nin kuruluşu ve markaları olan Aluway hakkında konuştuk.  

A+A-

1977 yılında alüminyum doğrama ile sektöre giren Oğuz Akman, 1992 yılında Akmanlar Alüminyum şirketini kurdu. İzmir Karabağlar’da 300 metrekarelik bir dükkanda alüminyum profil ve aksesuarları satışına  başlayan Akmanlar ilerleyen dönemde motorlu  panjur imalatına başladı. İş hacmi çok büyüyünce 2016 yılında Gaziemir Sarnıç’ta 8.000 metrekare kapalı alana sahip yeni tesisine taşınan Akmanlar, satış mağazası ve panjur imalatına ek olarak toz boya tesisi kurdu ve tek bir merkezden hizmet vermeye başladı. Alüminyum profilde Türkiye’nin köklü firmaları ile çalışmaya devam eden Akmanlar, aynı zamanda bölgenin en güçlü kompozit panel stoğu ile bayilerine hizmet ediyor. Akmanlar, 2013 yılında kendi markasını yaratmaya karar verdi ve fizibilite çalışmalarına başladı. Markanın ismi şirketin yönetim kurulu başkan yardımcısı Başak Akman tarafından belirlendi.

İlk sistem 2020’de çıktı

Marka olmanın uzun ve zor bir süreç olduğunu ifade eden Akmanlar Alüminyum Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Akman, “2013 yılı sonunda  Aluway markasını tescilledik. Böylece markalaşma sürecimiz başlamış oldu. Tasarımı bize ait olan sistemleri İstanbul’daki fabrikalarda üretiyoruz. Yüzey işlemini kendi tesisimizde gerçekleştiriyoruz. 2020 sonunda 8432 küçük sürme sistemi ile 2021 yılında 1040 orta sürme sistemini piyasaya sunduk. Kızım Başak Akman bu süreçte en büyük destekçim oldu” dedi.

aluway.jpg

Aklındakini çizmek için autocad öğrendi

Sistemleri çizebilmek için iç mimar olan kızının desteğiyle autocad kullanmayı öğrenen Akman, “Bu sayede aklımdan geçeni çizebiliyorum. Tasarım bitince 3 boyutlu yazıcıdan plastik olarak çıktıları alıp kontrollerini yaptıktan sonra sistemin kalıp üretimlerini başlatıyoruz.bu sayede hatasız ve hızlı bir şekilde profilleri stoğumuza alabiliyoruz diye konuştu.

Bir ilki hayata geçirdik

Aluway 1040 sürme sisteminin profesyoneller ve müşteriler tarafından çok beğenildiğini ifade eden Akman, bu sistemin Türkiye’de hiçbir markada olmayan özelliklere sahip olduğunu belirtti. Akman ürünle ilgili olarak şu bilgileri paylaştı: “Bizi en çok ön çıkaran özelliğimiz 90 birleşen kanat sistemine 150 kg hafif kaldır sür mekanizmayı bağlıyor olabilmemizdir. Bu sistemi uygularken farklı bir kanat profiline ihtiyaç yoktur. Tek bir kanat profili ile hem kaldır sür hem de normal sürme kanat yapılabilmektedir. Kanatlar 90 toplanıp yalnızca ince orta kenet ile birleşmektedir. Bu sistemde 45 kanat uygulanmaz. Kanat derinliği 40 mm olduğundan 33 mm cam boşluğu sağlamaktadır. Bu özellik sayesinde jaluzili cam uygulamasına sistem müsaade etmektedir. Sabit cam tek kanat açılır sistemde belki dünyada bir ilki hayata geçirdik. Küçük sürmede kullanılan adaptörler, çıtalar ve orta dikme ortak kullanılmaktadır. Bu özellik basit gibi görünebilir ancak bu sayede 5 adet kalıp üretim maliyetinden tasarruf ettik. Bayilerimize ve kendimize stok avantajı sağladık.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.