Akgün Seramik'ten 421 Milyon TL'lik Yeni Fabrika

Akgün Seramik'ten 421 Milyon TL'lik Yeni Fabrika

Akgün Toprak Sanayi, Bilecik'te 421 milyon TL yatırımla ikinci fabrikasını inşa edecek. Seramik ve karo üretimi gerçekleştirecek olan yeni fabrikanın kapasitesi yıllık 297.000 ton olacak.

A+A-

Akgün Şirketler Grubu, Bilecik Osmaneli Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yer alan 152.000 metrekarelik  arazide yeni bir fabrika yapacak. Seramik ve karo imalatı için toplam 43.740 metrekare kapalı alan inşa edilecek. Üretim için kurulacak tek katlı 2 tane fırında yıllık 148.500 ton pişirme kapasitesinde olacak.

Seramik ve karo ölçüleri piyasa talebine göre belirlenecek, hangi ölçülerde üretim yapılırsa yapılsın yıllık üretim kapasitesi maksimum 297.000 ton olacak.

Fabrika tamamlandıktan sonra yılın 350 günü 3 vardiya çalışılarak 170 kişiye istihdam sağlayacak.

Yeni üretim tesisinin 421 milyon 286 bin TL'ye mal olması planlanıyor. Fabrikanın inşaat giderleri için öngörülen maliyet 74 milyon 358 bin TL, makine ekipmanları için öngörülen maliyet 337 milyon 478 bin TL olarak açıklandı.

SULAR ARITILARAK TEKRAR KULLANILACAK

Üretim prosesinde seramik hamuru ve sırlama malzemeleri yapımında kullanılan su, pişirme ve kurutma işlemleri sırasında buharlaşarak atmosfere salınacak. Üretimde kullanılan makine ve ekipmanların yıkanması ile kapalı alanların temizliğinde kullanılacak atık sular arıtılarak üretim aşamalarında ve peyzaj alanlarının sulanmasında geri döngülü olarak kullanılacak.

NOT: Kullanılan görsel eski fabrikaya aittir

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.