Aidat Borcu İçin Kiracıya İcra Takibi Yapılır Mı?

Aidat Borcu İçin Kiracıya İcra Takibi Yapılır Mı?

Apartman ve sitelerde ortak giderleri karşılamak için kiracı/kat maliklerinden alınan paraya aidat denir. Kiracı ve kat malikleri her ay apartman aidat miktarını ödemekle yükümlüdür. Peki aidat ücretini ödemeyen kişiler için icra takibi başlatılabilir mi

A+A-

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında site aidatları ödemelerini kaleme aldı. Peki site aidatı ödemeyene ne yapılabilir?

İşte Feride Hilal İmal'in konuyla ilgili o yazısı...

Aidat, aylık olarak ödenen ve ortak yaşam alanlarında görülen iş bölümünün desteği için mülk sahipleri tarafından karşılanan ücreti kapsar. Bahçıvan, bakım, temizlik, onarım ya da kapıcılık hizmet bedellerinin içinde olduğu aidatı, kat malikleri yönetim planında gösterilen şekilde ödemekle yükümlüdür.

Aidatını ödemeyen malik için Kat Mülkiyeti Kanunu Madde 20'ye göre; asıl alacakla birlikte her aidat için aylık yüzde 5 hesabı ile gecikme tazminatı işletilebilir, ilamsız icra takibi yapılabilir. Madde 22'ye göre bağımsız bölüm malikinin borçları sebebi ile diğer bağımsız bölüm malikleri lehine ipotek tesis edilmesi dahi istenebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.