50 Dönümlük Arsada Hiç Ağaç Kesmeden Proje Yapacak

50 Dönümlük Arsada Hiç Ağaç Kesmeden Proje Yapacak

Nef icra kurulu başkanı Erden Timur hayatının projesi olarak isimlendirdiği Nef Gölköy projesini 50 dönüm arsa üzerinde hayata geçirecek. 38 villadan meydana gelen projede hiçbir ağaç kesilmeden inşaat çalışmaları tamamlanacak.

A+A-

Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Nef, yatırımlarına hız kesmeden devam edecek. Firma, Bodrum'da iki yeni projeyi hayata geçirecek.

İstanbul’dan sonra ikinci adres olarak Bodrum’u seçen Nef, bölgede 1.8 milyar liralık yatırım yapacak. Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur projelerden ve yatırımlardan bahsetti.

Projelerinde doğaya saygıyı ana kural olarak kabul ettiklerini vurgulayan Timur, “İlk önce gelin arsaya bakın, her ağacı kayıt altına alın diyoruz, yani kendimizi ihbar ediyoruz. Bundan sonra çalışanların da bir hata yapması mümkün değil. Arsada ne var ne yok kayıt altında oluyor” dedi.

KÖYLÜ-KENTLİ BİR ARADA

Firmanın ilk projesi Nef Yalıkavak’ın 116 dönümlük bir yarımadada yer aldığını belirten Timur, 398 adet villa ve rezidanstan oluşan projede 460 metre uzunluğunda bir sahil şeridi, 2 bin metrekarelik bir kumsal olduğunu söyledi. Teslimlerin Mayıs 2019'da gerçekleşeceğini ifade eden Timur, “Lansmana çıkmadan projenin yüzde 60’ını sattık. Nef Yalıkavak’ta dünyanın en lüks resort otel zincirlerinden Banyan Tree yer alacak. Banyan Tree, Avrupa’daki ilk otelini de Türkiye’de açmış olacak” dedi. Timur, şöyle konuştu: “Gündoğan’da bir balıkçı ile anlaştık, sabahın 5’inde taze balık, isteyenlerin ayağına gelecek. Meydanımızda yer alan dükkanlar için buradaki köylerle anlaştık. Burada zeytinyağı, peynir, domates reçeli satılacak. Bu proje bir anlamda köylü ile kentliyi bir araya getiren bir proje olacak” diye konuştu.

HAYATIMIN PROJESİ

''Hayatımın projesi'' olarak açıklayan Timur, Nef Gölköy için hiç ağaç kesilmeden nasıl gayrimenkul projesi geliştirileceğini göstereceklerini ifade etti. Toplam 50 bin metrekarelik arazi üzerinde 38 villadan oluşan projenin işletmesini Nef Yalıkavak’ta olduğunu gibi yine Banyan Tree üstleniyor. Timur, “Nef Gölköy ile bir gayrimenkul projesinin nasıl doğa dostu olabileceğini gösteriyoruz. Proje alanında bulunan 136 çam ağacının tamamını koruma altına aldık. 200 zeytin ağacının ise yerini değiştirdik. Nef olarak yaptığımız en küçük proje. Toplam 17 bin metrekare inşaat alanı var. Ama ‘hayatımın projesi’ diyebileceğim; dünyaya, Türkiye’ye, Bodrum’a bir eser kazandırıyoruz ifadesini kullanabileceğim bir proje” ifadelerini kullandı.

YABANCIYA SATIŞ ARTMALI

Türkiye'deki gayrimenkul sektörünü değerlendiren Timur, Türkiye'nin gayrimenkul sektöründe yeni bir hikâyeye ihtiyaç duyduğunu söyledi. Timur, “Türkiye ihracatla büyüyebilecek bir ülke. Çünkü doğal kaynağı yok. Dünyadan parayı borç olarak değil, ürün karşılığı transfer etmemiz lazım. Bu da bizim sektörün önemini artırıyor. Doğru hamlelerle yabancıya yılda çok rahat 30 milyar dolarlık satış yapabilecek bir ülkeyiz. Mütekabiliyetten bu yana yabancıya 100 binin üzerinde konut satmışız. Bunun ihracat karşılığına bakarsanız müthiş bir değer” açıklamasında bulundu. 

GAYRİMENKULDE STOK YOK

Gayrimenkuldeki stok eleştirilerine de cevap veren Timur, “Sektörde konut envanterine yönelik kapsamlı bir analiz yok. Hangi bölgelerde ne kadarlık bir ihtiyaç olduğunun tespiti ve ruhsatın da buna göre verilmesi şart. Biz Nef olarak proje ortaya çıkmadan önce, derinlemesine bölgesel analizler yapıyoruz. Bugüne kadar Nef 10 binin üzerinde konut teslim etti. Ama bitmiş ve şu an portföyde kalan konut sayısı 50’yi geçmez. Bu da kolay kolay görülemeyecek bir rakam” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.