5 Büyük İlde Arsa Fiyatları Ne Oldu?

5 Büyük İlde Arsa Fiyatları Ne Oldu?

Endeksa.com Türkiye'nin 5 büyük ilinde 2020 yılında arsa fiyatlarında yaşanan değişimi araştırdı. 5 büyük ilde arsa fiyatları pandemi sonrası talebin artması ile yüzde 47 artış gösterdi.

A+A-

2020 yılı gayrimenkul fiyatları diğer senelere oranlara daha sert yükseldi. 

Pandemi sürecinin ekonomik etkileri nedeniyle altın, dolar gibi yatırımları çok yüksek oranda değer kazanan vatandaşlar, bu yatırımlarını gayrimenkule çevirdiler. Gayrimenkul fiyatları artan talep üzerine önemli oranda yükseldi. 

ARSA FİYATLARI SON BİR YILDA YÜZDE 47 ORANINDA ARTTI

2020 yılının başından sonuna kadar olan1 2 aylık süreçte arsa fiyatlarında yaşanan değişim Endeksa tarafından incelendi. 

Endeksa arsa fiyatlarıan ilişkin araştırması sonrasında İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa'ya dair verileri paylaştı. Bu verilere göre arsa fiyatlarında en yüksek artış İstanbul'da oldu. İstanbul'u Antalya ve Ankara takip etti. İstanbul'da 2020 yıl genelinde yaşanan fiyat değişimi yüzde 47 oranında oldu. Antalya'da ise son bir yılda arsa fiyatları ortalama yüzde 38 oranında arttı. Ankara'da ise arsa fiyatlarında yaşanan artış oranı yüzde 28 oldu. 

Arsa Metrekare Fİyatları

İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa için açıklanan verilerde ayrıca ortalama metrekare fiyatlarında ilişkin de veriler yer aldı. Kasım 2020 sonu itibariyle İstanbul'da bir metrekare arsa fiyatı 996 TL oldu. Antalya'da bir metrekare arsa 627 TL, Ankara'da ise 360 TL oldu. İzmir'de bir metrekare konut imarlı arsanın fiyatı 915 TL, Bursa'da ise konut imarlı arsa metrekare fiyatı 793 TL seviyesinde yer alıyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.