5 Banka Konut Kredisi Faiz Oranlarını Artırdı

5 Banka Konut Kredisi Faiz Oranlarını Artırdı

Konut kredisindeki faiz oranaları yükselmeye devam ediyor. 5 banka daha konut kredisi faiz oranlarını artırırken faiz oranı ortalaması 2,6'ya kadar yükseldi.

A+A-

İş Bankası konut kredisi faiz oranlarını yüzde 2.5 olarak güncelledi. İş Bankası ile başlayan konut kredisi faiz artışının sonu gelmedi. Ardından en düşük konut kredisi faiz oranını sunan Kuveyt Türk Katılım Bankası da konut kredisi faiz oranını yüzde 2.26’ya taşıdı. Sonrasında Finansbank, Anadolubank ve HalkBank’tan da konut kredisi faiz artışı geldi.

Güncel durumda yüzde 2’nin altında faiz uygulayan sadece iki banka kaldı. Türkiye Finans yüzde 1.96 faiz oranı ile en düşük konut kredisi kullandıran banka konumunda. Türkiye finansın da kısa süre içinde konut kredisi faiz oranlarını artırması bekleniyor. Diğer banka ise yüzde 1.98 faiz oranı ile Ziraat Bankası.

Bankaların konut kredisi faiz oranları ortalaması olan yüzde 2.6 üzerinden 250 bin TL’lik kredinin 120 ay vadeli konut kredisi hesaplama yapıldığında aylık ödemeler 6 bin 817 TL, toplam geri ödeme tutarı ise 817 bin 560 TL oluyor. Ortalama faiz oranı üzerinden hesaplanan konut kredisi kullanılan miktarın 3 katını da aşıyor.

Kredi Pazarı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.