400 Milyon Metrekare Hazine Arazisi Yatırımcılara Sunulacak

400 Milyon Metrekare Hazine Arazisi Yatırımcılara Sunulacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı açıklamada, 400 milyon metrekare Hazine arazisinin de yatırımcılara verileceğini açıkladı.

A+A-

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum, “100 milyon metrekare Hazine taşınmazını turizm, sanayi, sağlık, eğitim, hayvancılık yatırımları için yatırımcılarımıza sunacağız. Çevre dostu yenilenebilir enerji santrallerimize ve yeşil yatırımcılara arazi noktasında destek oluyoruz. 300 milyon m² Hazine arazisini Rüzgâr ve Güneş Enerjisi Santralleri kurulmak üzere kamuya ve özel iştiraklere sunacağız” dedi.

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre, arazilerin 100 milyon metrekaresi turizm, sanayi, sağlık ve eğitim yatırımları için, 300 milyon metrekaresi ise rüzgar ve güneş enerjisi santralleri kurulmak üzere tahsis edilecek.

Kurum, “100 milyon metrekare Hazine taşınmazını turizm, sanayi, sağlık, eğitim, hayvancılık yatırımları için yatırımcılarımıza sunacağız. Çevre dostu yenilenebilir enerji santrallerimize ve yeşil yatırımcılara arazi noktasında destek oluyoruz. 300 milyon m² Hazine arazisini Rüzgâr ve Güneş Enerjisi Santralleri kurulmak üzere kamuya ve özel iştiraklere sunacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.