40 Bin Ürün Çeşidiyle 46 Yıldır Hizmet Veriyor!

40 Bin Ürün Çeşidiyle 46 Yıldır Hizmet Veriyor!

1978 yılından bu yana orman ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Çağlayan Orman Ürünleri A.Ş, 2009 yılında kurulan Çağlayan Ahşap Yapı Aks. A.Ş firması Star Yapı Market olarak 40 bin ürün çeşidi ve güçlü stoklarıyla hizmet veriyor.

A+A-

1978 yılında orman ürünleri satışı ile sektöre adım atan Çağlayan Orman Ürünleri A.Ş, 2004 yılında kuruluşu yapılan Çağlayan Ahşap Yapı Aks. A.Ş ile 2009 yılında Gaziemir'de Star Yapı Market'i faaliyete geçirdi. İzmir'e ek olarak Afyon'da da 5 ayrı lokasyonda satış mağazası ve marketi olan şirketin ortaklarından Necdet Çağlayan, bölgedeki toptan, perakende ve endüstriyel ürün ihtiyacından yola çıkarak yapı marketi kurduklarını söyledi.

caglayan-orman-urunleri-izmir.jpg

40 bin ürün çeşidi

İlk başlarda endüstriyel mobilya imalatında ihtiyaç duyulan hammadde alanında hizmet verirken zaman içinde ürün gamlarını geliştirdiklerini belirten Çağlayan, bununla beraber geniş bir müşteri ağı da oluşturduklarını söyledi.  "40 bin çeşit ürünümüz var" diyen Çağlayan, "Kapı ve parke konusunda iddialıyız. Bunun dışında bir evde neye ihtiyaç varsa tüm ihtiyaçları tek bir mağazadan satışını gerçekleştiriyoruz.

Orman ürünleri ve Yapı market  kulvarında toptan ve perakende olarak ciddi satışlarımız var. Bu satış ağımızı Ege Bölgesi'yle sınırlı tuttuk. Çünkü iş yapmak için değil kaliteli iş yapmak için mücadele veriyoruz. Bu yüzden çok dağılmadan Ege Bölgesi'yle sınırlı kalarak kalitemizi hep yukarıda tutmak istedik. Orman ürünleri sektöründe , sektöre yön veren  Yıldız Entegre ve Starwood Orman Ürünleri A.Ş firmalarının tüm ürün gruplarında bayiliğini yürütüyoruz" dedi.

star-wood.jpg

Güçlü stok

Her iki firma bünyesinde satışlarının yüzde 10'unu perakende, yüzde 30 endüstriyel, yüzde 15 inşaat grubu ve geri kalan satışlarımız ise sektörde faaliyet gösteren satıcı müşterilerimize gerçekleşiyor. Bu satışları yaparken güçlü stokla çalışıyoruz.  Müşterilerimizin isteklerini anında karşılama gayretindeyiz. Bunu başarabilmek için 14 adet ağır  tonaj, 8 adet hafif ticari araç filosu, İzmir de toplam 15.000 m2 stok alanı , 2500 m2 market hizmet alanı , Afyonda 13.000 m2 stok alanı , 3.000 m2 kesim-ebatlama-mobilya üretim alanı ,3 ayrı lokasyon da 1500 m2 orman ürünleri satış mağazası, 750 m2 market olmak üzere tamamı şirketimize ait  işyerlerimizden yararlanmaktayız.

Bu hizmetlerimizin gerçekleştirilmesinde işinde uzman 130 personelimizin özverili çalışmaları ön plandadır.

Müşterilerimiz iş ortağımız

"Müşteriyi para kazanılan bir obje değil, iş ortağımız olarak görüyoruz" diyen Çağlayan, "Ana hedefimiz her zaman müşteri odaklı olmaktır. Şirketimizin 3 kriteri bulunmakta; ilk sırada hizmet kalitesi, ikinci sırada sürdürülebilir minimum karla ilerlemek, üçüncü sırada müşteri memnuniyeti geliyor.  Bu kriterleri yerine getirebildiğimizi müşterilerimizin firmamıza olan sadakatlarından hissedebilmekteyiz.

star-yapi-market.jpg

Online satışların yüzde 70’i kendi web sitemizden

Şirket olarak dijitalde de yer aldıklarını belirten Çağlayan,  "Çağın gerekliliklerine ayak uydurup online olarak da firmalarımızı geliştirmeye çalışıyoruz. Orman ürünleri ve Yapı marketten toptan satış yaptığımız müşterilerimize ürün çeşitliliğine erişimini sağlamak ve daha sağlıklı hizmet üretebilmek adına iki ayrı b2b sitesinde , bireysel hizmet almak isteyen potansiyel müşterilere her iki şirketin ayrı web sitesi ve dijital pazar yerlerinde satış yaptığımız gibi kendi web sitemiz b2c üzerinden de satış faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Online pazar yerlerindeki satışların yerine kendi web sitemizde satışlarımızı daha yukarıya taşımayı hedefliyoruz. Bunda da başarılıyız çünkü b2c online satışlarımızın yüzde 70'i kendi sitemizden gerçekleşiyor" ifadelerini kullandı.

Pazardaki payımızı artırmak istiyoruz

Şirketin üçüncü kuşak yöneticisi Anıl Çağlayan ise gelecekle ilgili hedefleri hakkında şunları dile getirdi:  "3. kuşak olarak biz de bayrağı aldıktan sonra daha da ileriye taşımayı hedefliyoruz. Pazardaki payımızı korumak ve buradaki dominasyonumuzu kalıcı hale getirmek istiyoruz. Özellikte faaliyet gösterdiğimiz sektörlerde vizyon ve tasarımlarıyla katkısı göz ardı edilemeyecek  konumda olan Mimarların yaptıkları çalışmaların karşılığını daha net ortaya koyabilmeleri adına Orman Ürünleri sektöründe bayiliğini üstlendiğimiz fabrikaların ürün yelpazesini desen ve doku olarak  erişebilmelerini sağlamak adına yaptığımız yeni showroom ve oluşturduğumuz çalışma alanları ile mobilyanın var olduğu her mekana katkı sağlayabilmeyi hedefliyoruz. Yine bunları yaparken son dönemde değişen dekorasyon sektöründeki ihtiyaçlara karşılık daha iyi hizmet üretebilmeyi hedefliyoruz. Bunun için farklı meslek odalarıyla çalışmalarımız var. Yapı marketimizde ise ürün gamımızı daha da genişletmeye ve değişen müşteri tercihlerini karşılamada hızlı aksiyon geliştirmeyi hedefliyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.