36 Yılda 3.000 Konut İnşa Etti

36 Yılda 3.000 Konut İnşa Etti

1986 yılından bu yana 3.000’e yakın konut üreten Gümüş İnşaat’ın yönetim kurulu başkanı Ali Gümüş, “Ağırlıklı olarak Bornova ve Bayraklı bölgesinde yatırım yapıyoruz. Yakın zamanda Uzundere ve Bayraklı'da 2 yeni projeye başlayacağız” dedi.

A+A-

Hasan Ali Gümüş tarafından 1986 yılında Buca’da kurulan Gümüş İnşaat, ağırlıklı olarak taahhüt işleri üstleniyordu. İnşaat kalitesinden ödün vermeden projeleri zamanında tamamlayan firma hızlı bir büyüme kaydetti. 2000’li yılların başında taahhüt projelerini bırakıp yap-sat müteahhitliğine yönelen Gümüş İnşaat, 36 yıllık geçmişine yaklaşık 3.000 konut sığdırdı. 2000’li yıllarda Buca-Gaziemir bölgesinde lüks konut projeleri üretirken, 2010 yılından sonra Bayraklı ve Bornova Bölgesi’nde geniş sosyal alanları olan site projeleri geliştirmeye başlayan firmanın Bornova’da aktif bir şantiyesi bulunuyor.

Babam arkamızda duran büyük bir güç

Şirketin 2. kuşak yöneticisi Ali Gümüş, 8 yıldır aktif olarak şirketin yönetiminde yer alıyor. Lise ve üniversite yıllarında eğitim dışındaki vaktinin büyük bir kısmını şantiyede ve ofiste geçiren Ali Gümüş, 2014 yılında inşaat mühendisliği eğitimini tamamladıktan sonra aktif olarak şirkete dahil oldu. Babasından büyük bir güç aldığını belirten Gümüş, “Babamız artık onursal başkan olarak şirkette var olsa da arkamızda böyle bir gücün olması bize de güç veriyor. Tecrübelerinden faydalandığımız için çok şanslıyız” dedi.

ali-gumus-001.jpg

Bedelsiz çözüm üretiyoruz

“İnşaatta en önemli aşama satın almadır” diyen Gümüş, “Hem inşaat maliyetleri hem de inşaat malzemelerinin kalitesi bakımından satın alma sürecini titizlikle yürütmek gerekiyor. Babam arsa geliştirme konusunda bize çok yardımcı oluyor. O konudaki tecrübelerinden çok faydalanıyoruz. Arsa bulduktan sonraki süreci biz kendimiz yürütüyoruz. Güven veren bir firmayız. Olumlu referanslarımız var. Müşterilerimiz bizi araştırdığında olumsuz bir şey duymuyor. Müşteri memnuniyetine çok önem veriyoruz. ‘5 yıl yasal süre geçti artık ilgilenmiyoruz’ demiyoruz. Projenin üzerinden 10 yıl geçmiş olsa bile gidip müşterilerimizin sorunlarıyla birebir ilgileniyoruz. Kullanıcı hatasından kaynaklanan sorunlarda bile olumsuz bir izlenim oluşmasın diye bedelsiz olarak çözüm üretiyoruz” ifadelerini kullandı.

gumus-vista.jpg

Gümüş vista

Gümüş İnşaat’ın Karabağlar Uzundere projesi 19 katlı 2 bloktan oluşacak. Yaklaşık 200 daireden oluşan proje çevreyolu çıkışına çok yakın mesafede bulunuyor. Projenin 2023 yılının ilk aylarında başlaması bekleniyor. Projenin konumunun kendilerini heyecanlandırdığını ifade eden Ali Gümüş, “Uzundere’nin çekim alanı olacağına inanıyorum. Projemiz İzmir yeni fuar alanının tam karşısında yer alıyor. İzmir Demokrasi Üniversitesi’nin yeni kampüsüne de yakın mesafede yer alıyor. Çevremizde başlayacak olan 2.000 konutluk projeler var. Bu bölgenin çok hızlı gelişeceğine inanıyoruz. Gümüş Vista projemiz bir yaşam alanı olsun istedik. Geniş peyzaj alanlarına ve sosyal alanlara yer verdik. Açık ve kapalı yüzme havuzu, çocuk oyun alanları, spor alanları ve güvenlik olacak” dedi.

gumus-tower.jpg

 

Gümüş Tower

Gümüş İnşaat, Bayraklı Salhane’de yer alan kendi arazisi üzerine gökdelen projesi hayata geçirecek. Gümüş Tower projesi 40 kattan oluşacak. Karma bir proje olarak düşünülen projenin yüzde 25’i ofis, yüzde 75’i konut olarak planlanacak. Proje mimari tasarımı ile ön plana çıkacak.

Binanın bir kimliği, bir dili olmalı

Binalarda mimariyi çok önemsediklerini ifade eden Ali Gümüş, “Binanın bir kimliği, bir dili olmalı. Sıradan olmamasına önem veriyoruz. Yapılan bir bina orada 40-50 yıl boyunca duracak. O yüzden görsel bir keyif vermeli. Mimarlardan render alırken uygulanacak bir şekilde almaya dikkat ediyoruz. Render alırken cephede hangi malzemeyi kullanacağımızı da netleştiririz. Bina ortaya çıktığında renk tonunu bile yakalıyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum