300 Hektarlık Bir Alanda Kentsel Dönüşüm Yapmak Kolay Değil

300 Hektarlık Bir Alanda Kentsel Dönüşüm Yapmak Kolay Değil

Konak Belediye başkanı Abdül Batur, Gültepe kentsel dönüşüm planları ile ilgili eleştirilere yanıt verdi. 40 yıllık sorunu çözdüklerini belirten Batur, 300 hektarlık alanda dönüşüm yapmanın kolay olmadığını vatandaşlarla bir araya geleceğini söyledi.

A+A-

Konak tarihinde ilk defa imar planlarının kendi mahallesinde askıya çıktığını ve sürecin tamamen şeffaf yürütüldüğünü ifade eden Başkan Batur şöyle konuştu:

Gültepe’de 40 yıldır beklenen bu planları bu meclis başardı. Bugüne kadar yapılmamış bir yöntem uygulayarak, vatandaşımız daha rahat ulaşsın ve yerinde bilgilendirilsin diye askıyı mahalleye taşıdık. Toros Sosyal Tesisimizde ve Gültepe Semt Merkezimizde bilgilendirme yaptık. 300 hektarlık bir alanda kentsel dönüşüm gerçekleştirmek kolay değil. Ama biz elimizi taşın altına koyduk. Bu işi birlikte başaracağız. Kentsel dönüşüm yerinde dönüşüm olacak. Vatandaşın içinde olmadığı bir kentsel dönüşüm olmaz. Biz Birlikte Konak anlayışı içinde kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz.”

14 MAHALLEDE BLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILACAK

Gelen itirazların yüzde 80’ini vatandaşların evlerinin planda yolda ya da yeşil alanda göründüğü ile ilgili endişelerden oluştuğunu ifade eden Başkan Batur, “O kadar çok bilgi kirliliği var ki vatandaşımız bilgi kirliliğinden etkileniyor. Kimse etkilenmesin. Biz tek tek mahalleleri dolaşacağız, 14 mahallede bilgilendirme yapacağız. Bu işi birlikte yapacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum