30 Yıl Önce Ruhsatı İptal Edilmişti! Çeşme'de Denize Sıfır Arsaya Otel İmarı

30 Yıl Önce Ruhsatı İptal Edilmişti! Çeşme'de Denize Sıfır Arsaya Otel İmarı

Çeşme'de kıyı kanunu gerekçesiyle 1992 yılında inşaatı durdurulan ve 30 yıldır atıl duran denize sıfır arazinin imar planı değiştirildi. Bakanlık tarafından onaylanan yeni planlara göre 28 dönümlük arsaya otel yapılabilecek.

A+A-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan Çeşme Şehitmehmet Mahallesi'nde Doğal Sit Sürdüdülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım alanı içerisinde yer alan 28.958 metrekarelik arsanın imar planlarını onaylayarak askıya çıkardı. Kıyı kanunundan dolayı 30 yıldır atıl duran arsaya otel imarı verildi.

Yeni imar planına göre arsanın 5.593 metrekarelik kısmı otel, 9.693 metrekarelik kısmı günübirlik tesis, 10.433 metrekarelik kısmı ise rekreatif alan olarak belirlendi. 

Arsanın emsali 0,30 olarak belirlenirken otel için 3 kat, günübirlik tesis için 4,5 metre (1 kat) yükseklik izni verildi. 

KIYI KANUNU’NDAN DOLAYI KAÇAK DURUMA DÜŞTÜ

Parseli 1970’li yılların sonuna doğru satın alan Türk Harb İş Sendikası, 1992 tarihinde ruhsat alarak çalışmalara başlamış ancak ertesi yıl Kıyı Kanunu gerekçe gösterilerek ruhsat belediye tarafından iptal edilmiş. Ruhsatın iptaline karşı açılan dava önce İzmir. İdare Mahkemesi ardından da Danıştay’dan sendika aleyhine karar çıktı. Yargılama sürecinin ardından 72 villa tipi konut ve tesisler kaderine terk edildi. Parsel sendika genel merkezinin aldığı kararla satışa çıkarıldı ve 2017 yılında da Türk Metal Sendikası’na satıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.