3 Kız Kardeş Babalarının Mirasını İleri Taşıyacak

3 Kız Kardeş Babalarının Mirasını İleri Taşıyacak

1989 yılında temelleri Hasan Arlı tarafından atılan Artuna Yapı Market'in yönetimini üstlenen Burcu, Ceren ve İrem Arlı kardeşler geçtiğimiz yıl vefat eden babalarının çizdiği yoldan giderek şirketi daha ileriye taşımayı hedefliyor.

A+A-

Artuna Yapı Market’in kurucusu Hasan Arlı, babası Mehmet Ali Arlı’nın mesleği olan demir ticaret işine 1989 yılında İzmir'in 1. Sanayi bölgesinde açtığı dükkanla başladı. Çeşme'deki gelişimi öngören Hasan Arlı, 2004 yılında Çeşme Alaçatı'ya gelerek burada Artuna Yapı Market'i kurdu. İşlerin yoğunlaşması ile birlikte 2012 yılında ürün çeşitliliğini artıran ve depo yatırımını güçlendiren Arlı 2017 yılında şirket Güzelbahçe'de kaba malzemelerinde içinde olduğu yapı marketi kurdu.

Sürekli büyüyen şirket şu an itibariyle kaba inşaat malzemeleri, yapı malzemeleri, vitrifiye, seramik, mobilya, dekorasyon malzemelerini bünyesinde bulundururken 'temelden çatıya' tüm ihtiyaçları karşılıyor. Artuna Yapı Market'in sahibi Hasan Arlı'nın, 2022 yılında vefat etmesinin ardından ise şirketin yönetimini Arlı'nın 3 kızı Burcu, Ceren ve İrem Arlı üstlenmeye başladı. Babalarının ameliyata girmeden önce 'bana bir şey olursa 45 kişinin ekmek yediği bu iş yerini bir gün bile kapalı tutmayın' dediğini hatırlatan kızları, babalarının vasiyetini yerine getirerek Artuna'yı bir gün bile kapatmadan işi yürütüyor.

artuna.jpg

Kendilerini 'babalarına aşık 3 kız' olarak tanıtan, Burcu, Ceren ve İrem Arlı'nın hikayeleri ise şu şekilde:

Burcu Arlı: İzmir Ekonomi Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümden mezun oldum. Başka sektörde çalışmayı hiç planlamadım. Hep babama işlerinde yardımcı olmayı hedefleyip öğretim hayatım boyunca yapı market bölümünde fiilen çalıştım.  Çalıştığım dönemler beni hayata sağlam adımlar ile basmamı ve paranın alın terinin karşılığı olduğunu görmemi sağladı. Okulum bittikten sonra da çalışmaya devam ettim. Yapı markette alımlara ve satımlara bakmaya başladım. Babamın vefatından sonra hepimizin işlerinde değişiklik oldu. Yine yaptığım işi devam ettiriyorum ama yönetim ve stok yönetimi kısmına daha çok bakıyorum.

Ceren Arlı: İzmir Ekonomi Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü mezunuyum. Üniversite hayatım boyunca staj yaparak şantiyelerde yer aldım. Yer aldığım şantiyeler uygulama bilgimi aktarırken müşteriye pazarladığımız ürünlerin özelliklerini de öğrenmemi sağladı. Babamızın isteği de bizi ticaretin içinde tutmak, bu işi öğrenmemizi sağlamaktı.  Mezuniyetim ile beraber inşaat sektöründe kendi inşaatlarımıza başladık. Aynı zamanda iç mimarlık hizmeti veriyordum.  Babamın vefatından sonra  yönetici pozisyonunda bütün enerjimi Artuna'ya aktardım. Şirkette pazarlama alanına yönelip satış sonrası takip kısmında yer alıyorum. 

İrem Arlı:  Üniversiteye başladığım tarihten beri Artuna'dayım diyebilirim. İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım mezunuyum. Babamın vefatında önce şirkette mobilya bölümüne bakıyordum. Bizler 3 kız olarak öğretim hayatımız boyunca bize sunulan yaz tatillerini ticaretin içerisinde Artuna yapının bünyesinde geçirdik. Vefattan sonra ise finans yönetim bölümüne daha çok odaklandım.

artuna-yapi.jpg

Ürün çeşitliliğimiz ve stoğumuz çok güçlü

Artuna Yapı Market'in 2. kuşak yöneticileri Burcu, Ceren ve İrem Arlı şirketin faaliyetleri ve gelecek hedefleri hakkında şunları söyledi:

Bünyemizde kaba inşaat malzemeleri, yapı malzemeleri, vitrifiye, seramik, mobilya, dekorasyon malzemeleri mevcut olup Çeşme, Alaçatı, Urla, Seferihisar ve Güzelbahçe bölgelerine tedarik ve nakliye hizmeti veriyoruz. 60 bine yakın kalemde hizmet verdiğimiz malzeme kitlemiz mevcut. Önemli firmaların ana bayiliklerini ve bölgenin tek bayiliklerini üstleniyoruz. Seramik alanında ise bayilik sistemindense konsept olarak ilerliyoruz. Bunun yanında beton, izolasyon, profil ve boya kısmında çok iddialıyız. Yaptığımız işlerde en çok stok bulunduran firmayız diyebiliriz.

Çözüm odaklı bir firma

Müşterilerimizden gelen taleplerin hepsini karşılamaya çalışıyoruz. Bizim firma olarak anlayışımız insanlar bir malzeme aradığında 'Bunu Artuna'da bulabiliriz' demeleridir. Bu bağlamda müşterilerimizi 'bizde yok' deyip kapıdan geri çevirmiyoruz. Ya o ürünü kısa zamanda tedarik edip müşterimize ulaştırıyoruz ya da aynı ürün özelliğine sahip başka ürünlere yönlendiriyoruz. Bu bağlamda çözüm odaklı bir firmayız. Bünyemizden satın alınan ürünlerin kullanım şekillerini mutlaka bildiriyoruz. Aynı zamanda sattığımız her ürünün garantisi dolsun ya da dolmasın arkasında yer alıyoruz.

Ailenin büyümesini istiyoruz

İnşaat sektörü her geçen gün gelişiyor ve teknoloji anlamında ilerliyor. Biz de bu süreci iyi takip ederek bu gelişim ve değişime ayak uydurmak istiyoruz. İstanbul bazlı firmalar burada yatırım yaptıklarında tedarikçileriyle birlikte geliyor. Biz onlara burada tüm ihtiyaçlarının karşılanabileceğini göstermek ve Artuna'nın varlığını kanıtlamak istiyoruz. 3 kız kardeş olarak kadınların her işin üstesinden geldiğini göstermek istiyoruz. Daha fazla çoğalmak ailemize daha fazla personel katmayı hedefliyoruz. Babam bize olduğu gibi personele değer veren bir insandı Artuna bünyesinde olan her bir personel bizlerin aile ferdidir. Şu an biz de aynı şekilde ilerliyoruz. Bu ailenin düzenini korumak ve gelişerek büyümesini sağlamak tek hedefimiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum