3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli’nde Çalışmalar Başladı

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli’nde Çalışmalar Başladı

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli projesinde çalışmalar başladı. Yap-İşlet-devret modeliyle hayata geçirilecek olan tünelin 5 yıl içinde hizmete açılması planlanıyor…

A+A-

Şubat ayında ihalesi yapılan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli projesinde çalışmalar başladı. 

İhaleyi kazanan firma Boğaz’ın altından geçecek olan ve 3 katlı olması planlanan tüp tünelin yerleştirileceği bölgede zemin etüdü çalışmalarına geçtiğimiz günlerde başladı. 

Tek tüpte hem karayolu hem de demiryoluna hizmet verecek olan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli’nde ortadan geliş ve gidiş olmak üzere demiryolu, üst ve altta da lastik tekerli araç geçişine uygun iki şeritli yol yer alacak. 

Tünelin bir ayağı Avrupa yakasında E-5 aksında İncirli’den başlayacak, İstanbul Boğazı’ndan geçerek Anadolu yakasında Söğütlüçeşme’ye kadar uzanacak. Tünelin ikinci ayağı ise Avrupa yakasında TEM Otoyolu aksında Hasdal kavşağından başlayacak ve İstanbul Boğazı’ndan geçerek Anadolu yakasında Çamlık kavşağına bağlanacak. Yol iki gidiş iki geliş olarak çift şerit olacak. 

Günde 6.5 milyon yolcunun yararlanacağı 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli’nin İstanbul trafiğini büyük ölçüde rahatlatması öngörülüyor. 
Büyüklüğü ve kapsamı ile dünyada ilk olacak olan 3 Katlı Büyük  İstanbul Tüneli,TEM Otoyolu, E-5 Karayolu, Kuzey Marmara Otoyolu ve 9 metro hattıyla entegre edilecek.

Yap-İşlet-Devret modeli ile hayata geçirilecek olan tünelin 5 yıl içinde hizmete girmesi hedefleniyor.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.