3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli İhalesine İnşaat Şirketlerinden Yoğun İlgi

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli İhalesine İnşaat Şirketlerinden Yoğun İlgi

İhale aşamasına gelen 3 katlı Büyük İstanbul tüneli ihalesi yerli ve yabancı inşaat şirketlerinden büyük ilgi görüyor. Ulaştırma ve Altyapı bakanı Cahit Turhan proje için yurt dışından finansman sağlanacağını söyledi.

A+A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Congresium Ankara'da gerçekleştirilen 4'üncü Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı'nın açılışında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ihalesinde gelinen aşamayı değerlendiren Turhan, "Dış krediyle yapmayı planladığımız 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'ne yerli ve yabancı firmalar yoğun ilgi gösteriyor." dedi.

Dünyada finans piyasalarının normalleşmesiyle projeye ilgi duyan firma sayısının arttığını söyleyen Turhan, tünelle ilgili proje çalışmalarını ve ihale ön hazırlıklarını tamamladıklarını belirtti.

Turhan, "Uygun şartlarda finansman sağlayan firmalar arasında yapılacak ihale için önümüzdeki günlerde ilana çıkmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

"1915 Çanakkale Köprüsü planlandığı gibi devam ediyor"

Bakan Turhan, 1915 Çanakkale Köprüsü'ne ilişkin soru üzerine, çalışmaların planlandığı gibi sürdüğünü söyledi. 

Çanakkale Boğazı'ndan 2022 yılında lastik tekerlekli araçların geçeceği bilgisini veren Turhan, "Araçlarımız beklemeden, durmadan 5 dakikada Gelibolu'dan Çanakkale'ye geçmiş olacak." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.