3. Havalimanı Ne Zaman Açılacak 2017?

3. Havalimanı Ne Zaman Açılacak 2017?

Başbakan Binali Yıldırım, 3.Havalimanı’nın 29 Ekim’de hizmete açılacağını açıkladı….

A+A-

İstanbul Yeni Havalimanı’nda sona gelindi.Başbakan Binali Yıldırım 3.Havalimanı’nın 29 Ekim’de hizmete açılacağını söyledi.

Havalimanının yüzde 55’inin tamamlandığını belirten Yıldırım, projeyi havadan inceledi.

Tamamlandığında ilk olarak 150 milyon yolcu kapasite ile dünyanın en büyük havalimanı olacak olan 3.Havalimanı’nın siluetinin ortaya çıktığını belirten Yıldırım, havalimanına ulaşımın kolaylıkla sağlanacağını belirtti. 

Yıldırım,  "Vatandaşlarımızın şehir merkezinden havalimanına ulaşabilmesi için metro bağlantısı yapılıyor. Ayrıca devlet ve otoyolları ile bağlantısını sağlamak için çalışmalar devam ediyor. Şu haliyle havalimanının yüzde 55'i tamamlandı. Önümüzdeki yılın 29 Ekim'inde tamamen bitmiş ve hizmete alınmış olacak."dedi. 

HAVACILIKTA BULUŞMA NOKTASI

3.Havalimanı’nın Afrika, Avrupa, Ortadoğu ve Asya'nın havacılıkta buluşma noktası haline geleceğine dikkat çeken Yıldırım, bölge ekonomisine,küresel ekonomiye bambaşka boyut kazandıracak dedi. 
 
100 BİN KİŞİYE İSTİHDAN SAĞLAYACAK

Projenin ilk etabı bittiğinde 100 bin kişiye doğrudan iş sağlayacağını belidten Yıldırım, 
“Adeta yeni bir şehir kuruluyor. Şu anda fiilen 30 bine yakın çalışan, 8 binden fazla da iş makinesi var. Burası, ilk etabı bittiğinde 100 bin kişinin doğrudan çalıştığı bir şehir olacak. Nüfuslarıyla birlikte yarım milyonu aşan bir sayıdan bahsediyoruz. Böylece iş-aş imkanını da temin etmiş olacağız vatandaşlarımıza." İfadesinde bulundu. 

CEBİBİMİZDEN PARA ÇIKMAYACAK

"Yap-işlet-devret" modeliyle devletin cebinden bir kuruş para çıkmadan Türkiye'ye dev projeler kazandırdıklarının ifade eden Yıldırım,"Yıllar önce İstanbul'un kömürü buradan dağıtılırdı. Tabii o kömür ocaklarından dolayı arazi çok örselenmişti. Yani her taraf çukur, sular birikmiş, kaybedilmiş bir bölgeydi. Biz ne yaptık? Bir çukur verdik, 'Bu çukur üzerine dünyanın en büyük havalimanını yapın.' dedik. Şimdi havalimanı yapılıyor, üstüne de 25 yıl için 26,5 milyar avro para alacağız. 25 yıl sonra dünyanın en büyük havalimanı da bonus. Böyle bir ticaret dünyanın hiçbir yerinde yok. Ne yapıyorsunuz? 10 milyar avrodan yüksek bir yatırım yapıyorsunuz. Cebinizden para harcamıyorsunuz. Bir de her yıl için 25 sene işletme süresince 1 milyar 50 milyon avro kira alıyorsunuz. 25 senenin sonunda ise ceketlerini alıp gidiyorlar. Dünyanın en büyük havalimanı devlete kalıyor. İşte bütün işler böyle yapılıyor" dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.