3 Büyük İlde Deprem Riski Taşıyan Binaların Oranı Oldukça Yüksek

3 Büyük İlde Deprem Riski Taşıyan Binaların Oranı Oldukça Yüksek

17 Ağustos depreminin ardından 23 yılı geride bırakırken hepsiemlak istatistiklerine göre 3 büyük ile baktığımızda İstanbul, Ankara ve İzmir’de deprem riski taşıyan binaların oranı oldukça yüksek görünüyor.

A+A-

17 Ağustos depreminin ardından 23 yılı geride bırakırken Türkiye’nin uzman emlak platformu hepsiemlak istatistikleriyle deprem riskini yeniden hatırlatıyor.  Bina yaşına göre ilan sayılarına bakıldığında deprem yönetmeliği öncesi yapılan binalar ile deprem yönetmeliği sonrası yapılan binaların farkı dikkat çekiyor. Hepsiemlak’ta listelenen ilanların yüzde 34’ünü 15 yaş ve üzeri konutlar oluşturuyor. 3 büyük ile baktığımızda İstanbul, Ankara ve İzmir’de deprem riski taşıyan binaların oranı da oldukça yüksek.

Türkiye’de son yıllarda artan yeni bina sayısına ve kentsel dönüşüme rağmen, deprem riski taşıyan konutların sayısı dikkat çekiyor. Türkiye’nin uzman emlak platformu Hepsiemlak’ın verilerine göre Ankara ve İzmir’de bulunan kiralık ve satılık konutların yüzde 44’ü 15 yıl ve üzeri binalardan oluşuyor. Hepsiemlak sitesinde yer alan kayıtlı ilanlara bakıldığında, İstanbul’daki binaların yüzde 40’ının ise eski yönetmeliğe uygun olarak yapıldığı görülüyor. Dikkat çeken başka bir veri de Antalya ve Balıkesir’de gözleniyor. Hepsiemlak’ta listelenen Balıkesir ilçesine ait ilanların yüzde 34’ünü, Antalya’da listelenen ilanların ise yüzde 25’ini yönetmelik öncesi binaların oluşturduğu görülüyor.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.