3 Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi Tamamlandı

3 Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi Tamamlandı

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından Amasya'da pilot uygulamasına başlanan Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi, tamamlandı.

A+A-

Amasya'da Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi pilot uygulaması tamamlandı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nce Amasya'da hayata geçirilen Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi tamamlandı.


Programın tamamlanması ardından valilikte toplantı gerçekleştirildi. Valilikte yapılan toplantıda konuşma yapan Vali Mustafa Masatlı, Ülkemizde ilk olma özelliğini taşıyan proje kapsamında Amasya'nın pilot il seçilmesinden ötürü Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkililerine teşekkürlerini iletti.

Projenin gayrimenkul sektörü için büyük bir önem taşıdığına dikkat çeken Vali Masatlı, çok boyutlu kadastroya geçiş, kentsel dönüşüm çalışmaları için veri sağlaması, gayrimenkul varlıklarının detaylı analizini yapacak projenin konut stoklarının belirlenmesi, doğal afetler sonrasında taşınmaz ve kullanıcı bilgilerine hızlı ulaşım ve yapılaşmaya yönelik yasal ve fiili durum farklılıklarının tespit edilmesi açısından önemli olduğunu vurguladı.
Projenin sonuça kavuşmasıyla vatandaşların sahip oldukları ya da satın almak istedikleri gayrimenkulün değeri,  depreme dayanıklılık durumu, yapım tarihi gibi pek çok bilgiye tek elden ulaşım sağlayabileceklerini aktaran Masatlı, "Bu projenin uygulanması için pilot il olarak Amasya'mızın seçilmesi oldukça önemlidir. Biz de devletimizin ilimize duyduğu güvene layık olmak adına Amasya merkez ilçemizdeki çalışmaları tamamlamış bulunuyoruz. Bu vesileyle projemizin başarıyla sonuçlanmasında emeği geçen kurumlarımıza ve yerel yönetimlerimize teşekkür ediyorum." diye ifade etti.
Toplantının ardından projenin  uygulanış şekli, teknik detayları, nihai hedefleri ve sağlayacağı katkılar hakkında bilgi verildi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.