24 Saat Çalışan Robot İnşaat İşçileri Geliyor

24 Saat Çalışan Robot İnşaat İşçileri Geliyor

Türkiye Müteahhitler Birliği başkanı Mithat Yenigün 24 saat çalışan robot inşaat işçileri için Sanayi Bakanlığı ile yaptıkları ortak projenin devam ettiğini söyledi. Yenigün, robotların kaba inşaatı yapacağını, ince inşaatı işçilerin yapacağını söyledi.

A+A-

Türk Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, sektöre ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

1972 yılından bu yana gerçekleştirdikleri 10 binin üzerinde proje ile yurtdışı müteahhitlik pazarında önemli bir yer edinen Türk müteahhitlik firmaları şimdi ABD ve Avrupa gibi gelişmiş pazarlardan davet almaya başladı. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Sanayi Bakanlığı ile yürüttükleri 24 saat çalışan robot inşaat işçisi projesini anlattı.

24 SAAT ÇALIŞAN 'ROBOT' İNŞAAT İŞÇİLERİ GELİYOR

İnşaat, teknoloji ile yakın ilişki içinde olan bir alan. Var mı bu anlamda yeni projeleriniz?

Sanayi Bakanlığı ile inşaatta yapay zeka teknolojisini kullanmak üzere yeni bir proje üzerinde çalışıyoruz. Dünyada örnekleri var ve biz de Türk müteahhitler olarak 24 saat çalışan 'robot' inşaat işçileri geliştirmek istiyoruz. Kendimizin geliştirdiği bu robot işçiler inşaatın kabası yapıyorlar. Daha sonra kaliteli işçilik çıkaran yerli işçilerimiz de ince işleri yapacaklar. Şu an bu konuda Sanayi Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, DEİK ve Türkiye Müteahhitler Birliği ortak bir proje yürütüyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.