2024’te Yeni Ortaklıklar ve İşbirlikleri Devam Edecek

2024’te Yeni Ortaklıklar ve İşbirlikleri Devam Edecek

PASSA Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Eren Altay, daralan piyasalar nedeniyle gayrimenkul geliştiricilerinin arsa payı ve hisse satışlı modellere yöneldiğini, bu sistemin 2024 yılında geliştirileceğini, yeni ortaklık ve iş birliklerine imza atılacağını ifade

A+A-

2023 yılının sektör için iç açıcı geçmediğini belirten Eren Altay şu sözlere yer verdi: “Birçok müteahhit projelerini belirsiz süreli şekilde ya erteledi ya da iptal etti. Bu durumun uzun sürmesi konuttaki stok sayısının azalmasına, talep artışı durumunda da yeni sorunlara yol açabileceği aşikardır. Biz müteahhitlerin bu süreyi boşta geçirmesi, üretim yapmaması, proje geliştirmemesi sektör için daha zor günlerin oluşmasına sebep olacaktır. Bu sebepten bu yıl çokça gördüğümüz yeni ortaklıklar, iş birlikleri 2024 yılında da devam edeceğe benziyor. Hatta bazı gayrimenkul üreticisi şirketlerin, yatırımcılarıyla bağını koparmamak ve sürekliliği korumak adına arsa payı (hisse) satışı yaptığı projelere denk gelmekteyiz. İnşaat ile uğraşarak riske girmeyen müteahhit şirketler bu yöntemle yatırımcısına da kazandırmaya devam ediyor. Bu sistemi 2024 yılında daha büyük gayrimenkul şirketlerinden, geliştirilmiş şekilde görme ihtimalimiz de çok yüksek gözüküyor”

Bornova, Bayraklı ve Kemalpaşa’da proje geliştireceğiz

Sektör her ne kadar daralmış gibi gözükse PASSA YAPI olarak yatırımlarına devam edeceklerini belirten Altay, mevcut yatırımları ve yatırım planları ile ilgili şu bilgileri paylaştı: “Bornova’da yer alan konut ve ofis projelerimizde teslim sürecine gelmiş bulunmaktayız. Ayrıca Çiğli projemizde de sona yaklaşıyoruz. Bu projemiz tamamlandığında, son dönemde çok talep aldığımız villa projemizi Kemalpaşa’da, Passa Vadi markasıyla duyuracağız. Yine 2024 yılı için planlama halinde olduğumuz Bayraklı, Bornova’da geliştirdiğimiz projelerimizde hazırlıklarımız devam ediyor. Ülke ekonomimize ve sektöre her zaman güven duyarak adımlar attık ve 2024 yılında da aynı istikrarla adımlar atmaya devam edeceğiz. Afetlerin olmadığı, toplumun refah, bereket ve mutlulukla yaşadığı bir yıl olmasını temenni ediyoruz.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.