2023’te Kurulan Emot Yapı 2024’te 2 Projeye İmza Atacak

2023’te Kurulan Emot Yapı 2024’te 2 Projeye İmza Atacak

İnşaat sektöründeki yolculuğuna 2023 yılında başlayan firma, 2024 yılında Çiğli’de 60 adet daireden oluşacak olan EMOT Orsa ve Seyrek‘te 16 adet villadan oluşacak olan EMOT Alesta projelerini hayata geçirecek.

A+A-

Farklı sektörlerde köklü deneyimlere sahip, 4 ortağın güçlerini ve tecrübelerini birleştirmesi ile kurulan firma, “Değerli lokasyonlarda standartları yükselten yepyeni yaşam alanları kurmayı” hedefliyor.  17 yıldır gayrimenkul ve inşaat sektörünün farklı kollarında faaliyet gösteren Okan Kalpak, 25 yıl süresince Türkiye’nin en büyük özel bankasında görev yaptıktan sonra yakın zamanda Şube Müdürü olarak emekli olan Ebru Germirli,  devlete ait üretim yapan bir kamu kuruluşunda 20 yıl bilgi işlem koordinatörlüğü görevini yürüten Muammer Şahin ve psikolog olmakla birlikte kendisine ait işyerinde uzun yıllardır ticari faaliyetlerde bulunan Mustafa Atabay tarafından kurulan firma, 2 farklı projeyle sektöre giriş yapıyor.

emot-yapi-orsa-cigli.jpg

Güzel ve kalıcı işler yapmak için yola çıktık

Aynı zamanda Bayraklı’da faaliyet gösteren gayrimenkul ve emlak şirketlerinden Vera Gayrimenkul firmasının da ortağı olan Okan Kalpak; kuruluş süreçlerini, iş bölümlerini, yatırımlarını ve başlayacak olan projelerini anlattı.

Uzun yıllardır gayrimenkul sektöründe ağırlıklı olarak proje satışı yaptığını ifade eden Okan Kalpak, “İnşaat üretimi yapmak farklı, o ürünü doğru bir şekilde pazarlamak ise farklı bir uzmanlık gerektirmektedir.  Ben de proje satışından geldiğim ve inşaatın her aşamasına hatta bitiminden sonraki süreçlerine de müdahil olduğum ve alıcıların beklentilerini çok iyi bildiğim için  bu alanda daha fazla şey yapmak istedim. Uzun yıllardır tanıdığım, kendi alanlarında uzman ve aynı zamanda gayrimenkul yatırımcısı olan diğer ortaklarım ile birlikte pozitif bir sinerjiyle güzel ve kalıcı işler yapmak için yola çıktık. Resmi işlemlerinin tamamlanmasını müteakip, Çiğli’deki EMOT Orsa projemizi yılsonunda bitirmeyi, Seyrek’teki EMOT Alesta projemiz için ise yılın 2.yarısından sonra start vermeyi ve 1 yıl içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Çeşme ilçesi, Dalyan Bölgesinde yatırım amacıyla satın aldığımız arsalarımızı ise ilerleyen dönemlerde projelendirmeyi düşünüyoruz. Gayrimenkul sektöründeki deneyimlerimizin ışığında piyasayı da yakından takip ederek,  yatırıma uygun gayrimenkul ticaretiyle de firma sermayesini büyütmeyi hedefliyoruz” dedi.

Gayrimenkul her dönemde en karlı yatırım

Olumsuz piyasa koşullarında 2 farklı projeye başlamalarını değerlendiren Ebru Germirli ise şunları söyledi: “Firmamızın logosunu Yelkenli olarak belirlememiz tamamen bilinçli bir seçimdir. Yelkenliler olumsuz hava koşullarında da yüzebilir. Dolayısıyla bizim firmamızda ilerleyen dönemlerde değişeceğine inandığımız piyasa koşullarından etkilenmeden yoluna devam edecektir.  Firma ortaklık yapısının yetkin ve profesyonel insanlardan oluşması, doğru lokasyonlarda ve ihtiyaç duyulan yaşam alanlarının oluşturulması için seçici ve titiz bir çalışma yürütülmesi, yol haritamızı ve rotamızı doğru belirleyeceğimize olan inancımızın kaynağını oluşturmaktadır. Bununla birlikte yaklaşık 2-3 yıldır durgun giden konut piyasasının enflasyon ve faiz oranlarının bir miktar gerilemeye başlamasıyla birlikte, hali hazırda bankalarda mevduat olarak tutulan paranın (TL, döviz, altın…vb)  tekrar gayrimenkul alımına döneceği, her dönemde gayrimenkul yatırımının ülkemizdeki en karlı yatırım aracı olduğu bütün ekonomistlerce de kabul edilen bir gerçektir. Potansiyel alıcıların da bu yönde irade göstereceklerini düşünüyoruz.”

Yurt dışında yatırım yapacağız

İzmir’de mesken veya ticari olarak üretim yapabilmek için arsa bulmak gitgide zorlaşmaktadır. Bakırçay Üniversitesinin de katkısıyla Kuzey Aksı dediğimiz Seyrek bölgesinde çok ciddi arsa yatırımları yapıldığını biliyoruz. Bu sebeplerden dolayı bizde o bölge de proje üretmeyi tercih ettik. Şirketin gelecek hedefleri arasında ise yatırımcılar için cazip  yatırım fırsatları sunduğunu düşündüğümüz Dubai, Balkanlar ve Kıbrıs gibi gözde ülkelerde  proje üretmek veya yatırım yapmak bulunmaktadır.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.